Izbornik
Naslovnica Gradovi Vodice
ekološki odgoj u Vodicama

Dječji vrtić Tamaris obnavlja status eko vrtića

Eko vrtić Tamaris
Foto: Grad Vodice
Zadaća projekta je odgojiti mlade generacije da budu osjetljive na pitanja zaštite prirode i okoliša te ih osposobiti za donošenje odgovornih odluka o razvitku društva u budućnosti

Grad Vodice potpisao je ugovor s Udrugom Lijepa Naša o suradnji u provođenju Međunarodnog programa eko vrtića u Republici Hrvatskoj za 2017. godinu. Program podrazumijeva da se ekološki odgoj provodi još od najranije dobi, a Dječji vrtić Tamaris, jedini gradski vrtić, provodi ga već nekoliko uzastopnih godina kroz razne edukativne aktivnosti i radionice.

U svijetu je ovaj program najpriznatiji model odgoja i obrazovanja za okoliš i održivi razvoj koji je osmišljen za provedbu putem nastavnih i izvanškolskih aktivnosti u odgojno-obrazovnim ustanovama svih razina, a njegova je zadaća odgojiti mlade generacije da budu osjetljive na pitanja zaštite prirode i okoliša te ih osposobiti za donošenje odgovornih odluka o razvitku društva u budućnosti.

Status eko vrtića obnavlja se svake dvije godine slijedom provedbe smjernica sedam zadanih koraka. Nakon što su prethodne dvije godine bile posvećene korisnom otpadu i načinima njegova pravilnog gospodarenja, naredne dvije godine bit će posvećene temi Voda – put prema održivom načinu života. Nakon verifikacije planiranih sedam koraka za provedbu ovog eko programa, u svibnju će se ponovno prigodnom svečanošću zavijoriti Zelena zastava u dvorištu Dječjeg vrtića Tamaris.