Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
RASPISAN JAVNI POZIV

Do 10. rujna prijedlozi za nagrade Grada Novske

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Raspisan je pozivni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Novske za 2021. Pozivni natječaj raspisuje se za nagradu za životno djelo, Plaketu, Pisano priznanje, Povelju humanosti te Zahvalnicu Grada Novske. Javna priznanja dodjeljuju se građanima, trgovačkim društvima, ustanovama i udrugama za postignuta ostvarenja od značaja za Grad Novsku i šire.

Nagrada Grada Novske za životno djelo dodjeljuje se za cjelovito djelo koje je pojedinac ostvario u svom radnom vijeku, svojim djelovanjem u određenoj oblasti društvenog života i rada te predstavlja izuzetan i osobito vrijedan doprinos razvoju Grada Novske u oblasti gospodarstva, prosvjete, znanosti, inovacija, racionalizacije, unaprjeđenja tehnologije rada, kulture, zdravstva i socijalne skrbi, tehničke kulture, športa, humanitarnog rada i drugih ovlasti. Nagrada Grada Novske može se dodijeliti i posmrtno.

“Nove prilike za umrežavanje gradova prijatelja 2021. – 2027." Novska i gradovi prijatelji predstavili europske projekte

Plaketa se dodjeljuje za osobito važne zasluge i rezultate u oblasti gospodarstva, prosvjete, znanosti, inovacije, racionalizacije, 
unapređenja tehnologije rada, kulture, zdravstva i socijalne skrbi, obrane zemlje, tehničke kulture, tjelesne kulture i sporta, humanitarnog rada i drugih oblasti.

Pismeno priznanje dodjeljuje se za velike zasluge i rezultate u raznim oblastima društvenog djelovanja.

Povelja humanosti se može dodijeliti pojedincima i skupinama građana koji su se svojim predanim i požrtvovnim djelovanjem na području Grada istaknuli u poduzimanju djela kojima je uz vlastiti rizik od drugog otklonjena prijeteća pogibelj te drugim akcijama i aktivnostima pružanja ljudske pomoći.

Zahvalnica se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama koji na bilo koji način pomažu građanima i Gradu Novskoj. Rok za podnošenje pismenog prijedloga je 10. rujna.