Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Za novu komunalnu infrastrukturu 7,5 milijuna kuna

Do jeseni počinje obnova središnjih trgova u Koprivnici

Foto: Robert Mihaljević
Prema programu ulaganja, za izradu svih projekata i početak radova na Zrinskom trgu u proračunu je predviđeno 2,5 milijuna kuna

Koprivnica će u komunalnu infrastrukturu ove godine uložiti 7,5 milijuna kuna, a najveći zahvat bit će početak obnove središnjih gradskih trgova. Prema programu ulaganja, za izradu svih projekata i početak radova na Zrinskom trgu u proračunu je predviđeno 2,5 milijuna kuna.

Uručeni novi ugovori za 118 studenata Koprivnica treća u Hrvatskoj po izdvajanju za stipendije

– Lani je proveden opsežan projekt izrade arhitektonsko urbanističkog rješenja za rekonstrukciju središnjih trgova u Koprivnici, a što podrazumijeva rekonstrukciju Zrinskog i Jelačićeva trga – navode u Gradskoj upravi.

Ove godine planiran je nastavak izrade svih potrebnih projekata, ishođenje potrebnih dozvola i suglasnosti, provedba postupka nabave za odabir izvođača radova te početak obnove. Procjenjuje se kako bi radovi mogli početi potkraj ljeta ili na jesen. Osim toga, predviđena je temeljita obnova Ulice močilski odvojak I. za što će se u proračunu ove godine – za projekte i radove – izdvojiti 1,35 milijuna kuna. Programom se predviđa i izrada projekata obnove preostalog dijela Kolodvorske i dijela Viničke ulice.

U posjetu rodilištu Manje poroda u 2019., ali više rođene djece

Bit će izrađeni i glavni projekti i ishođene građevinske dozvole za gradnju dvaju pješačkih pothodnika ispod Podravske magistrale i željezničke pruge u južnom dijelu Koprivnice, čime bi se riješio problem prigradskih naselja Starigrada i Draganovca. U sklopu investicija u komunalnu infrastrukturu Grad ove godine planira proširiti stambenu zonu Pri sv. Magdaleni u Ulici Alberta Heinricha. Za projekte i svu potrebnu infrastrukturu izdvojit će se 1,1 milijun kuna. Gradit će se i nova prometnica od Kampusa, odnosno novog poduzetničkog Inkubatora kreativnih industrija do rotora na Peteranskoj cesti.