Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
RADOVI VRIJEDNI 5,6 MILIJUNA KUNA

Do kraja godine nova, višenamjenska dvorana u Splitu

1/6
Foto: Grad Split
Projektant je SUPER URED d.o.o., izvoditelj radova TEKTON GRADNJA d.o.o., a nadzor MERITUM INŽENJERING d.o.o..

Split će do kraja godine dobiti novu, višenamjensku dvoranu na Trgu hrvatske bratske zajednice, a gradilište je danas s predstavnicima projektanata, izvođača radova i nadzora obišao gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Otvoren 25. međunarodni sajam GAST 2020. Splitski turizam dosegnuo posebnu prepoznatljivost na međunarodnom tržištu Jubilarni Gastrosajam: “U 25 godina Split i GAST zajedno su izrasli u šampione hrvatskog turizma“

Radovi na rekonstrukciji vrijedni su 5,6 milijuna kuna, a Ministarstvo kulture investiciju podupire s iznosom od 500 tisuća kuna. Ostala sredstva osigurava Grad Split. U postojećem stanju dvorana se nalazi od 2002. godine kada je izvedena do faze grubih građevinskih radova.

1/6 Foto: Grad Split

U budućoj dvorani, novoj sceni grada Splita, moći će se održavati kino projekcije, kazališne predstave, kulturno – glazbeni događaji, konferencije i kongresi. Osim prostora dvorane rekonstrukcija obuhvaća i prateće prostorije (garderoba, sanitarne prostorije i ostale prostorije za potrebe scenskog osoblja). Sam pristup budućoj dvorani prilagodit će se osobama s invaliditetom te osobama smanjene pokretljivosti.

Projektant je SUPER URED d.o.o., izvoditelj radova TEKTON GRADNJA d.o.o., a nadzor MERITUM INŽENJERING d.o.o..