Izbornik
Naslovnica Gradovi Šibenik
DOBRE TURISTIČKE BROJKE

Do polovice kolovoza Šibenik ostvario ukupan broj lanjskih turističkih noćenja

Foto: Grad Šibenik
Sjednica Turističkog vijeća TZ-a grada Šibenika održana je u prostoru kušaonice šibenskog Vinoploda

Od 1. siječnja pa do 15. kolovoza ove godine na području TZ-a grada Šibenika ostvareno je sveukupno 548.810 noćenja što je 71 posto više nego u istom razdoblju 2020. kada je zabilježeno 321.524 noćenja.

Pred završetkom objekt Hrvatskog centra koralja na Zlarinu Platforma za bolji život na Zlarinu

Statistički rezultati su još bolji kada je riječ o boravku gostiju. Do zaključno 15. kolovoza ove godine na šibenskom je gradskom području boravilo 116.368 turista što je čak 84 posto više nego lani. Od početka 2020. do sredine kolovoza, naime, prijavljen je boravak 63.328 turista. Istaknuo je to Dino Karađole, direktor TZ-a grada Šibenika na sjednici Turističkog vijeća TZ-a grada Šibenika koja je održana u prostoru kušaonice šibenskog Vinoploda.

Karađole je ovogodišnje rezultate usporedio i s turističkim pokazateljima iz 2019., koja slovi za rekordnu turističku sezonu. Šibensko je područje dosegnulo 61 posto preklanjskog broja noćenja te 56 posto brojki registriranih boravaka gostiju.

KONTAKT S TURISTIMA IZ CIJELOG SVIJETA Promocija projekta "Zelene staze Dunava i Drave" diljem Jadrana

– Možda najbolji pokazatelj relativne uspješnosti ove sezone je prvih 15 dana kolovoza kada je na našem području ostvareno 180.141 noćenje, a što je 88 posto od rekordne 2019. godine. Inače, na današnji dan premašili smo ukupni broj noćenja u 2020., što nam ulijeva nadu i optimizam – konstatirao je, uz ostalo, direktor šibenskog TZ-a.

– U ovom trenutku realizira se jedna od najvećih investicija u kulturno dobro u hrvatskim nacionalnim okvirima – tvrđava sv. Ivana. Sva naša prirodna i povijesna dobra i znamenitosti stvaraju dodanu vrijednost, a turistički rezultati daju nam za pravo vjerovati da smo odabrali pravi put – zaključio je gradonačelnik Šibenika Željko Burić, ujedno i predsjednik Turističkog vijeća šibenskog TZ-a.