Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
”Petrovo – slavlje kutinsko” održat će se 1. i 2. srpnja

Dobar ljetni provod u Kutini uz Gazde i Luku Nižetića

Foto: Kutina
- Želja nam je dodatno promovirati naše izlagače, udruge i kulturno-umjetnička društva - poručuju iz Turističke zajednice grada Kutine

Turistička zajednica Grada Kutine u suradnji s gradskim udrugama i ustanovama organizira manifestaciju “Petrovo – slavlje kutinsko”, koja će se održati 1. i 2. srpnja 2022. godine u Kutini u sklopu Kutinskog ljeta.

– Prije 182 godine Kutina je dobila status trgovišta, a uz blagdan sv. Petra i Pavla (29. lipnja) stekla je i pravo sajmovanja. Uz taj dan punina radosti kutinskog života traje od crkvenog brijega do središta grada, u kojem će se i ove godine održati događanje pod nazivom Petrovo – slavlje kutinsko – ističu u Turističkoj zajednici grada Kutine.

Središnji program ovogodišnjeg događanja trajat će dva dana (1. i 2. srpnja) na prostoru samog gradskog centra. Petak, 1. srpnja, 
rezerviran je za okuse i zvuke moslavačke tradicije u kojima će se svojom gastroponudom i svojim glazbenim nastupima predstaviti kulturno-umjetnička društva s prostora Kutine i Moslavine.

Gastroponuda

Okuse i zvuke tradicije pratit će brojni izlagači na štandovima, a na prostoru Parka kestenova će se paralelno održavati još jedna 
Ljetna razbibriga sa zanimljivim i kvalitetnim radionicama za djecu. Oba dana manifestacije za djecu će raditi starinski vrtuljak.
Završnicu prvog dana Petrova - slavlja kutinskog obilježit će zajedničko kolo folklornih društava i posjetitelja događanja te koncert 
tamburaškog sastava Gazde kojemu je predgrupa Prima band.

Program drugog dana (2. srpnja) obuhvatit će, uz već tradicionalnu podjelu gulaša, nastupe zborova i vokalnih sastava, mažoretkinja, puhačkog orkestra, kao prezentaciju starih zanata te izložba i prezentacija tradicijsko-ribolovnog alata. Također je pripremljena predstava za djecu i ulična animacija uz izlagače na štandovima, dok će završnicu obogatiti glazbeni nastup Luke Nižetića prije kojega nastupa grupa Kings. Prijepodne će u Domu kulture biti predstavljena knjiga “Škrlet – poznati vinski biser”.

Žele privući posjetitelje

– Raznolika kulturna ponuda, sportski sadržaji, tradicionalni specijaliteti, vrhunska vina, ulična animacija, sve to jamči dobar ljetni provod u Kutini na manifestaciji Petrovo – slavlje kutinsko te se nadamo da će privući veliki broj posjetitelja iz cijele regije. Želja nam je ovom manifestacijom dodatno promovirati naše izlagače, udruge i kulturno-umjetnička društva. Vidimo se na Petrovu – slavlju kutinskom 1. i 2. srpnja! –  poručuju iz Turističke zajednice grada Kutine.