Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
KUTINSKI STUDENTI

Dodijelili 40 stipendija: Krenuli smo s njih desetak, ali interes je sve veći

Stipendije se dodjeljuju sukladno pravilniku, putem socijalnog kriterija ili kriterija izvrsnosti, kaže gradonačelnik Babić
Foto: Grad Kutina
Stipendije se dodjeljuju po socijalnom ili po kriteriju izvrsnosti, a iznose 100 eura mjesečno

Grad Kutina ove je godine dodijelio 40 stipendija kutinskim studentima s kojima su potpisani ugovori za akademsku 2023./2024. godinu. Stipendija iznosi 100 eura mjesečno za vrijeme od listopada 2023. do srpnja 2024. te je u ovogodišnjem gradskom proračunu za tu svrhu odvojeno 39.900 eura.

Interes za stipendije svake je godine sve veći te su se ove godine na natječaj prijavila 74 studenata.

– Stipendije se dodjeljuju sukladno pravilniku, putem socijalnog kriterija ili kriterija izvrsnosti. Žao mi je što svi prijavljeni ove godine nisu prošli na natječaju po navedenim kriterijima, ali nadam se da ćemo sljedeće godine biti u mogućnosti osigurati i veći broj novih stipendija – rekao je prilikom potpisivanja ugovora sa studentima gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

– Naša razmišljanja bila su da je bolje da stipendije budu manje a da imamo veći broj studenata. Vidimo da se interes studenata povećava svake godine. Krenuli smo s desetak stipendija, a danas je ova brojka znatno veća. Stipendijama smo obuhvatili 22 fakulteta. Stipendije su bespovratne, a studenti se svake godine ponovno prijavljuju na natječaj – dodao je pročelnik za društvene djelatnosti Željko Tomičić.

Studenti su istaknuli kako su zadovoljni jer im svaki iznos dobro dođe za pokrivanje troškova studentskog života.

– Mišljenje je studenata da bi željeli ostati u Kutini i ovdje primijeniti svoja znanja nakon završenog fakulteta, što je ohrabrujuće, ali i obvezujuće za Grad Kutinu kako bi uspio zadržati svoje buduće akademske građane – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Prije su uređena dječja igrališta uz vrtićke objekte, a sada će se graditi i novi vrtići Kutina Tri nova dječja vrtića u Kutini do kraja 2026. za ukupno 200 mališana Dom umirovljenika Kutina SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Kutina je napokon dobila dugoočekivani Dom za starije osobe Tijekom javnog savjetovanja u većem dijelu prijedlozi su bili da Grad Kutina ne ide na povećanje poreza na dohodak. Kao gradonačelnik složio sam se s prijedlogom javnosti jer tome i služe javna savjetovanja, kaže gradonačelnik Kutine Zlatko Babić GRADONAČELNIK KUTINE ZLATKO BABIĆ: U 2024. želimo dovesti prve investitore u Industrijsko-logističku zonu