Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec 15 pregleda
POTPISANI UGOVORI

Dodijeljeno 39 novih stipendija u iznosu od 500 kuna mjesečno

stipendije
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Gradonačelnik Milorad Batinić sa studentima s područja grada Ivanca potpisao je ugovore o stipendiranju u akademskoj godini 2017./2018.

Pozdravljajući studente i izražavajući zadovoljstvo što su joj se odazvali u velikom broju, Batinić je naglasio da je svečanost, kakvu inače Grad redovito održava svake godine, i ovoga puta sazvana kako bi se gradsko vodstvo upoznalo sa svojim stipendistima i čulo neka njihova razmišljanja.

Studentima, među kojima su mnogi bili učenici Srednje škole Ivanec, obratila se i zamjenica gradonačelnika Lidija Kozina, aktualna ravnateljica škole, te izrazila zadovoljstvo što među okupljenima vidi mnoga poznata lica.

Okupljenima je pozdravila i resorna pročelnica Marina Držaić te studente pozvala da ostanu u kontaktu s Gradom, da se javljaju s nekim svojim prijedlozima i željama, da pomognu osmisliti zabavni program za Dane grada i sl.

Inače, ove godine na natječaj za gradske stipendije stiglo je ukupno 80 prijava. Četrnaest prijava odbačeno je jer nisu udovoljavale formalnim uvjetima natječaja.

Grad je dodijelio 39 novih stipendija u iznosu od 500 kuna mjesečno – 34 na temelju socijalnog statusa i uspjeha u školovanju te još 5 za deficitarna zanimanja, dok još dvije stipendije za deficitarna zanimanja (oba za studij strojarstva) nastavlja dodjeljivati iz ranijih godina.

Ove godine su svi studenti koji su se javili na natječaj temeljem socijalnog statusa i uspjeha u školovanju stipendije i dobili.

Naime, neki od studenata su od već dobivenih gradskih stipendija odustali jer su u međuvremenu ostvarili pravo na novčano veće državne stipendije (18 studenata), zatim na STEM stipendije koje dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja (4), dok je jedan student  dobio županijsku stipendiju.

Studentima do kraja prosinca stižu i zaostaci za protekla tri mjeseca, listopad, studeni i prosinac, u iznosu od 1.500 kuna, priopćili su iz Grada Ivanca.