Izbornik
Naslovnica Gradovi Slatina
Održana 5. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

Dogradnja zgrade jaslica očekuje se i prije studenog

Foto: Slatina
Manjak mjesta u dječjem vrtiću veliki je problem u Slatini, jer je na listi čekanja za upis 50-ero djece, od čega čak 30 jasličke dobi

O izborima za članove vijeća mjesnih odbora, ali i o održavanju makadamskih puteva na slatinskom području, kao i o postupku 
uklanjanja ruševnih kuća, odvozu biootpada i zakupu poljoprivrednih površina razgovaralo se na aktualnom satu na nedavnoj 5. 
sjednici Gradskog vijeća.

Lista čekanja za vrtić

Gradska vijećnica s liste SDP-a Sanja Mrzljak Jovanić zanimala se za energetsku obnovu stambenih zgrada i rad Dječjeg gradskog vijeća. Fokusovu vijećnicu Martinu Tepeš zanimao je rad Dječjeg vrtića Zeko u Slatini, odnosno popunjenost kapaciteta vrtića, osobito za djecu jasličkog uzrasta, što je uzrok velikih lista čekanja.

Ravnateljica DV Zeko Sanela Valpovac Maurer naglasila je kako je u vrtić upisano 252 djece i da “nažalost mjesta više nema”. Na listi čekanja je 50 djece, od  čega čak 30 jasličke dobi. Doznalo se kako se završetak dogradnje zgrade jaslica očekuje i  ranije, iako je krajnji rok u studenom ove godine tijekom koje će se, kako je rekao gradonačelnik Denis Ostrošić, pripremiti i sva potrebna dokumentacija za sanaciju vrtićke sportske dvorane.

Naglasio je kako se u proteklih pet godina uložilo jako puno u ovaj vrtić u kojemu je između ostaloga obavljena rekonstrukcija toaleta, uveden je internet u sve prostore, uređeno je dječje igralište i sam okoliš vrtića s ugradnjom novih ograda koje su dodatno pojačale sigurnost boravka djece, a uređen je i logopedski kabinet sa suvremenom opremom. Ulaganja u poboljšanje uvjeta, rečeno je, nastavit će se i dalje.

Nakon aktualnog sata uslijedio je izbor predsjednika i članova nekoliko odbora i povjerenstava za koje je prijedloge iznio predsjednik Komisije za izbor i  imenovanja Tomo Tomić. Tako je za predsjednicu Odbora za predstavke i pritužbe imenovana Tamara Palčić dok su članovi Martina Tepeš, Svjetlana Carić, Izabela Jelačić i Tomo Tomić.

Nova predsjednica Odbora za razmatranje problematike ostvarivanja prava nacionalnih manjina je Ksenija Plantak, a članovi su Dario Vrbaslija, Jovana Prpić, Dragana Uvalić i Ljubinka Pavlović. Na čelo Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda izabran je Davor Žubrinić, dok su  članovi istoga Perica Medvedović, Tomislav Vukovski i Dalibor Medved, te predsjednik mjesnog odbora područja zahvaćenog elementarnom nepogodom.

Za predsjednika Povjerenstva za utvrđivanje prijedloga imena ulica i trgova izabran je Denis Ostrošić, dok su članovi Damir Jakšić, Ksenija Plantak, Dario Vrbaslija, Igor Fazekaš, Srđan Đuričić i Zorica Varga.

Usvojen niz odluka

Gradski su vijećnici, nadalje, usvojili odluku o donošenju III. izmjena i dopuna urbanističkog plana uređenja grada Slatine, kao i odluku o donošenju urbanističkog plana uređenja “Centar” Slatina. Prihvatili su informaciju o izvršenju programa rada Gradskog vijeća Grada Slatine u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2021., kao i prijedlog programa rada Gradskog vijeća Slatine za 2022.

Između ostaloga, gradski su vijećnici razmotrili i Informaciju o stanju sigurnosti na području  Grada Slatine koju je iznio načelnik policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić.