Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
SAMOBOR

Dogradnjom vrtića "Izvor" za 13 mjeseci imat ćemo mjesta za još 150 mališana

Foto: Samobor
Radovi na gradnji vrtića u Molvicama napreduju, a prije tjedan dana kamen temeljac položen je i u Ul. G. Krkleca

Prilikom svečanog početka radova na dogradnji i rekonstrukciji Dječjeg vrtića "Izvor" u Ulici Gustava Krkleca u srijedu je kamen temeljac položila gradonačelnica Petra Škrobot u pratnji zamjenika Petra Burića, zamjenika predsjednika Gradskog vijeća Zvjezdane Sečen i Martina Komesa te ravnateljice vrtića "Izvor" Martine Trošelj. U temelje je položena vremenska kapsula s Poveljom Grada Samobora, ali i crtežima i porukama djece dječjeg vrtića ''Izvor'' budućim generacijama.

– Iznimno mi je drago da su počeli radovi na dogradnji DV-a "Izvor" čime će se prostor vrtića proširiti za te će mjesta u njemu biti za još više od stotinu mališana, za šest dodatnih dječjih grupa; četiri vrtićke te dvije jasličke. Drago mi je vidjeti da se u Samobor doseljava sve više mladih obitelji i da broj djece kontinuirano raste, stoga su ovakve velike investicije i više nego potrebne. Za dogradnju vrtića "Izvor" i gradnju novog vrtića u Molvicama osigurali smo 5 milijuna eura, od čega 1, 5 milijuna eura iz fondova EU – rekla je gradonačelnica Petra Škrobot. Zadovoljstvo što je počela dogradnja vrtića "Izvor" izrazila je i ravnateljica te ustanove Martina Trošelj.

– Ovaj vrtić već dugo čeka proširenje kapaciteta. Dogradnja će najviše razveseliti roditelje čija se djeca ove godine nisu uspjela upisati, a novom vrtiću vesele se i sadašnji i budući polaznici – rekla je ravnateljica. U ime izvođača radova na dogradnji vrtića "Izvor" Darko Lovrić, direktor tvrtke Izgradnja Futura poručio je kako je siguran da će opravdati pruženo povjerenje i radove u roku od 13 mjeseci privesti kraju.

Rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića "Izvor" vrijedna je oko 3,1 milijuna eura, a iz EU fondova za program Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. odobreno je 975.000 eura. Čelnici Grada uz pratnju gradskih vijećnika kao i predstavnika tvrtki izvođača i nadzora obišli su i radove na novom dječjem vrtiću u Molvicama. Vrtić u Molvicama završen bi trebao biti do konca ove godine, a da ne bi trebalo biti nikakvih problema vezano za planirane rokove – potvrdio je u ime izvođača radova, tvrtke Domus plus, Luka Kupešić. Vrijednost radova na ovom vrtiću iznosi 1,749.494,83 €, a iz EU fondova dobiveno je 487.000 eura.

OBRADOVAT ĆE NAJMLAĐE Dječje igralište bit će podijeljeno na dio na pijesku i dio na antistress gumi, imat će 14 igrala, travnjake s drvoredima, površine s cvjetnicama i trajnicama, popločene šetnice te dvije javne slavine s pitkom vodom i LED rasvjetu Jedan od najmodernijih parkova u Hrvatskoj Fontana, sprave za fitness i stolovi za šah na igralištu u Južnom naselju Samobor GRAD SAMOBOR Samoboru čista petica za transparentnost proračuna nevrijeme Samobor Zbog nevremena traže proglašenje elementarne nepogode