Izbornik
Naslovnica Gradovi
Jedan od najmodernijih parkova u Hrvatskoj

Fontana, sprave za fitness i stolovi za šah na igralištu u Južnom naselju

OBRADOVAT ĆE NAJMLAĐE Dječje igralište bit će podijeljeno na dio na pijesku i dio na antistress gumi, imat će 14 igrala, travnjake s drvoredima, površine s cvjetnicama i trajnicama, popločene šetnice te dvije javne slavine s pitkom vodom i LED rasvjetu
1/2
Foto: Grad Samobor
Najljepši grad u Hrvatskoj zaslužuje i najljepši park, poručuje gradonačelnica Petra Škrobot. Projekt je vrijedan oko 1,5 milijuna eura, a obnovit će se 7500 m²

Grad Samobor uskoro dobiva jedan od najmodernijih parkova u Hrvatskoj. Gradonačelnica Petra Škrobot prošlog je utorka potpisala ugovor s izvođačem radova o gradnji najvećeg parka i dječjeg igrališta u gradskoj četvrti Južno naselje. U ime tvrtke Vodogradnja ugovor je potpisao direktor Mario Lacković.

Lounge klupe i sjenice
Gradnjom dječjeg igrališta predviđa se uklanjanje dotrajalog igrališta te ostale oštećene i zastarjele urbane opreme i podne obloge, uređenje podnih površina, ugradnja novih igrala, sprava, klupa te ostale urbane opreme, ugradnja javne rasvjete i podne fontane te hortikulturno uređenje.

Prostor novog parka smješten je na postojećoj travnatoj površini između tri gradske prometnice, Ulice Ivana Perkovca, Svetonedjeljske ulice i Mirnovečke ulice. Radovi se izvode na građevnoj čestici površine oko 7500 četvornih metara.

Planirani sadržaji u novom su parku trg s podnom fontanom, lounge klupama, stolovima za šah i sjenilima za zaštitu od sunca; zona sa spravama za fitness na otvorenom; dječje igralište podijeljeno u dio na pijesku i dio na antistress gumi; hortikulturno obrađene površine pomoću trajnica i cvjetnica; travnjaci s posađenim novim drvoredima. Sveukupna površina zone obuhvata radova podijeljena je na plohe različitih namjena koje se nižu uz popločane pješačke staze.

– Iznimno mi je drago da kreće realizacija ovog dugo priželjkivanog projekta koji će podići kvalitetu života. Projekt smo dugo pripremali jer smo željeli da bude poseban. Najljepši grad u Hrvatskoj zaslužuje i najljepši park, koji će svi posjećivati s veseljem. Kod izrade projektne dokumentacije vodili smo brigu o svemu, tako da smo sadržaje prilagodili svim dobnim skupinama, a djeca iz Dječjeg foruma prezentirala su nam svoje želje, koje smo prilagodili projektu – izjavila je gradonačelnica Petra Škrobot.

Četiri mjeseca posla
Radovi na gradnji parka trebali bi biti završeni u roku od četiri mjeseca, vrijedni su oko 1,5 milijuna eura, a obuhvatit će gradnju novih pješačkih staza u duljini od 285 metara, uređenje zone dječjeg igrališta od 950 četvornih metara s 14 igrala, fitness zone od 210 kvadrata s poligonom i spravama za vježbanje, trg s podnom fontanom, dvije javne slavine s pitkom vodom te internim vodoopskrbnim i odvodnim sustavom. Uz pješačke staze projektom se planira ugradnja nove javne rasvjete, odnosno samostojećih stupova s LED rasvjetom. Radovi će krenuti vrlo brzo, istaknuo je direktor Vodogradnje Mario Lacković.

– Vjerujem da neće biti problema s nabavom i isporukom igrala i nadamo se da će nas vrijeme poslužiti kako bismo sve radove izveli u zadanom roku – dodao je direktor Lacković. Potpisivanju ugovora nazočili su i zamjenik gradonačelnice Petar Burić, predstavnici Upravnog odjela za komunalne djelatnosti na čelu s privremenim pročelnikom Aleksandrom Mixichem te potpredsjednici Gradskog vijeća, Zvjezdana Sečen i Martin Komes.

I. gimnazija GRADNJA GIMNAZIJE Anušić: Na obrazovanju temeljimo i planove za budućnost naše županije Pomoćnici u nastavi za područje zagrebačke županije Traži se 196 pomoćnika u nastavi i 1 stručni komunikacijski posrednik U Imotskom je otvorena nova zgrada Postaje granične policije splitsko-dalmatinska županija Boban: Novu policijsku postaju Imoćani nisu dobili na dar, to su zaslužili