Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
GRADNJA GIMNAZIJE

Anušić: Na obrazovanju temeljimo i planove za budućnost naše županije

I. gimnazija
1/2
Foto: Osječko-baranjska županija
U novoj zgradi I. gimnazije Osijek planirano je 25 razrednih odjela za 610 učenika i 70 zaposlenika

Nova zgrada I. gimnazije poprima svoje konačne obrise. U tijeku je izgradnja koja je započela u studenom prošle godine, a do sada su izvedeni radovi na temeljenju objekta, postavljanju temeljne ploče, čeličnih "V" stupova školske zgrade te su postavljeni armirano betonski zidovi prizemlja i međukatne konstrukcije škole. Dovršeni su i zemljani radovi na prometnim površinama i sportskim terenima. Ugovor o izgradnji objekta I. gimnazije Osijek, vrijedan je gotovo 15 milijuna eura, a izgradnju za sada u potpunosti financira Osječko-baranjska županija. Radovi su započeli 22. studenoga prošle godine, a rok za dovršenje je dvije godine. Projekt obuhvaća školsku zgradu sa školskom sportskom dvoranom, sportske terene, parkiralište, pješačke prometne površine i zelene površine ukupne površine 7758 metara četvornih. Zgrada je projektirana s približno nultim energetskim potrebama, a po dovršetku će Osijek i Osječko-baranjska županija dobiti najsuvremeniju i kompletno opremljenu gimnaziju koja će učenicima i djelatnicima škole osigurati najvišu razinu rada i obrazovanja na istoku Hrvatske. U novoj zgradi I. gimnazije planirano je 25 razrednih odjela za 610 učenika, očekuje se 70 zaposlenika od čega 57 profesora.

– Uz Regionalni distribucijski centar za voće i povrće i Gospodarski centar, I. gimnazija je jedan od tri najveća projekta Osječko-baranjske županije. Izgradnja se odvija predviđenom dinamikom i vjerujem da ćemo već tijekom školske godine 2024./2025. u školi održati prve nastavne sate. U proteklih nekoliko godina izgradili smo i Srednju školu u Donjem Miholjcu te desetak sportskih dvorana, dovršavamo projekte Centara kompetentnosti Ugostiteljsko turističke i Elektrotehničke i prometne škole Osijek, a u tijeku je projekt Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske. Iznimno su nam važna ulaganja u obrazovanje na čemu temeljimo i planove za budućnost naše županije – rekao je župan Ivan Anušić.

Mark Fleming u osječko-baranjskoj županiji osječko-baranjska županija Fleming: Snažno ste usredotočeni na zdravstvo, energiju i tehnologiju Koordinacijski sastanak lokalnih razvojnih agencija, LAG-ova i poduzetničkih potpornih institucija NAŠICE Razmjenjuju iskustva i sklapaju partnerstva za uspješnije projekte UGOVORE kojima Osječko-baranjska županija i Hrvatske vode omogućavaju realizaciju dva važna projekta potpisali su župan Ivan Anušić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković Poljoprivredne površine pod sustavom za navodnjavanje Nove investicije: dogradnja SN-a Gat i izgradnja mosta na Vuki u Laslovu