Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
NAŠICE

Razmjenjuju iskustva i sklapaju partnerstva za uspješnije projekte

Koordinacijski sastanak lokalnih razvojnih agencija, LAG-ova i poduzetničkih potpornih institucija
1/3
Foto: TV Našice
Našice su nedavno bile domaćin koordinacijskog sastanka lokalnih razvojnih agencija, LAG-ova i poduzetničkih potpornih institucija

Našice su nedavno bile domaćin koordinacijskog sastanka lokalnih razvojnih agencija, LAG-ova i poduzetničkih potpornih institucija. Sastanak je organizirala Županijska razvojna agencija, u suradnji s Našičkom razvojnom agencijom i Gradom Našice. Koordinaciju je otvorio gradonačelnik i predsjednik LAG-a "Karašica" Krešimir Kašuba koji je istaknuo važnost ovakvih sastanaka za lokalnu zajednicu.

– U proteklih nekoliko godina, Grad Našice je zajedno s Osječko-baranjskom županijom povukao velika sredstva koja su promijenila vizuru Našica – poručio je gradonačelnik Kašuba.

Važna je suradnja

Direktor Našičke razvojne agencije Ivan Belošević predstavio je rad Agencije koja je, istaknuo je, umnogome doprinijela unapređenju i obnovi Našica.

– NARA i Grad Našice domaćini su Koordinacije susreta razvojnih agencija Osječko-baranjske županije. Velika nam je čast što smo ga organizirali u suradnji s kolegama iz Županijske razvojne agencije kao vodećeg koordinatora u našoj županiji. To svakako nije slučajnost jer je naša agencija izuzetno aktivna u povlačenju kako europskih tako i nacionalnih sredstava i samim time ostvarujemo velik broj kontakata s kolegama s kojima nas vežu isti motivi. Koordinacije su vrlo bitne jer se komunikacija mora odvijati u oba smjera i samo tako ćemo doći do ukupnog cilja – rekao je direktor Belošević.

Rekonstrukcija u Našicama U NAŠICAMA Radovi na Velikom dvorcu Pejačević privode se kraju: Pročelje već mami poglede UGOVORE kojima Osječko-baranjska županija i Hrvatske vode omogućavaju realizaciju dva važna projekta potpisali su župan Ivan Anušić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković Poljoprivredne površine pod sustavom za navodnjavanje Nove investicije: dogradnja SN-a Gat i izgradnja mosta na Vuki u Laslovu

Denis Ćosić, ravnatelj Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije, istaknuo je kako ovakvi susreti omogućuju razmjenu informacija o aktualnim inicijativama, programima i resursima koji su dostupni poduzetnicima.

– U posljednjih godinu i pol, četvrti je ovo sastanak regionalnih koordinatora koje organizira županijska razvojna agencija s lokalnim razvojnim agencijama, lokalnim akcijskim grupama i poduzetničkim potpornim institucijama. Cilj ovakvih sastanaka je razmjena iskustava kako bismo jedinstveno nastupili, sklopili partnerstva, ali i čuli i probleme koji se inače događaju na projektima. Lokalne akcijske grupe i lokalne razvojne agencije pridonose regionalnom razvoju, oni djeluju konkretno u svojoj sredini i najbolje prepoznaju potrebe svojih općina – izjavio je ravnatelj Ćosić.

Solarni paneli na bolnici

Osvrnuo se i na suradnju s Općom županijskom bolnicom Našice.

– Našička bolnica ima namjeru prijaviti se na projekt Interreg Hrvatska – Srbija kojim se predviđa ugradnja solarnih panela. On se odvija u partnerstvu s Domom za stare i nemoćne u Osijeku i Domom za starije u Apatinu. Ideja je jako dobra i nalazi se u visokoj fazi pripremljenosti s obzirom na to da postoji projektno-tehnička dokumentacija, a kolege sa srpske strane upravo pripremaju dokumentaciju. Vjerujem da će projekt biti odobren i uspješan u provedbi – zaključio je.