Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Plan razvoja turizma pod nazivom Moj Zaprešić, moja priča

Dokument koji će definirati ključne motive grada

Foto: Grad Zaprešić
Svi stanovnici Zaprešića moći će dati svoje mišljenje o tome što to u gradu doživljavaju kao najvažnije turističke atrakcije

Turistička zajednica grada Zaprešića pokrenula je projekt izrade plana razvoja turizma pod nazivom „Moj Zaprešić, naša priča“, a u koji će biti uključeni svi sudionici u turizmu i građani Zaprešića.

Centar za mladež Zaprešić Centar za mladež Zaprešić Zbog količine projekata koje imaju dobili su novi, pet puta veći prostor

Plan će biti završen do kraja svibnja, a detektirat će turističke potencijale, viziju te konkretne ciljeve i mjere koji se namjeravaju ostvariti. Navedeni dokument identificirat će turistički atrakcijski potencijal i inventar grada, definirati ciljeve koje zajednica želi postići i opisati kako održati dugoročan održivi razvoj turizma. Trenutačno je u tijeku analiza postojećeg stanja i zadovoljstva posjetitelja i lokalnih stanovnika.

– Važna su nam iskustva i mišljenja svih subjekata koji su uključeni u turističku ponudu grada, ali i svake udruge, obrazovne institucije, poduzetnika i svakog našeg sugrađanina pa pozivamo sve da se odazovu našim radionicama i anketiranju koje pripremamo u sljedećem razdoblju – poručio je direktor Turističke zajednice grada Zaprešića Toni Ganjto. Svi sudionici koji djeluju kao pružatelji usluga u turizmu na ovom destinacijskom prostoru bit će podijeljeni u radne skupine i pozvani da sudjeluju u zasebnim ciklusima tijekom ožujka, a ostali stanovnici grada svoje će mišljenje i prijedloge moći dati ispunjavanjem anketnih upitnika koji su od danas dostupni u elektroničkom obliku na web-stranici TZ-a i u tiskanom obliku na najvažnijim lokacijama u gradu (Dom zdravlja Zaprešić, Dom umirovljenika, Turističko-informativni centar, Gradska uprava grada Zaprešića).

UNAPREĐENJE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE Grad plaća dodatni tim hitne da bi 'u pogonu' uvijek bila dva liječnika

– Ovim ćemo dokumentom konačno definirati smjer brendiranja grada i njegove ključne motive – zaključio je Ganjto.