Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Prijam delegacije Zagrebačke filharmonije i predstavnika HCK

”Dora Pejačević poveznica je humanosti i umjetnosti”

Foto: Našice
Cilj posjeta Našicama bio je ispreplesti kulturu i humanost, obje odlike Dore Pejačević, u njezinu gradu

Ususret festivalu Dore Pejačević, koji će se održati od 1. do 5. ožujka u Zagrebu povodom 100. obljetnice smrti velike skladateljice, gradonačelnik Krešimir Kašuba sa suradnicima primio je delegacije Zagrebačke filharmonije i predstavnika Hrvatskog Crvenog križa. Cilj posjeta Našicama bio je ispreplesti kulturu i humanost, obje odlike Dore Pejačević, u njezinu gradu. Ona je bila velika humanitarka i volonterka u Bolnici Crvenog križa u Našicama, a ujedno velika hrvatska skladateljica i violinistica, zbog čega je i ostvarena suradnja na produkciji predstave na temu Dore Pejačević, a koja će biti izvedena u Zagrebu. Dora je poveznica između humanosti i umjetnosti, istaknuto je.

– Ova je godina u cijelosti posvećena obilježavanju 100. obljetnice smrti Dore Pejačević, naše najpoznatije skladateljice. Ova važna obljetnica služi i kao promocija Grada Našica, a posebno mi je bilo drago ugostiti predstavnike Zagrebačke filharmonije i Hrvatskog Crvenog križa koji su prezentirali program obilježavanja Dorine smrti. Jedan dio događanja odvit će se u ožujku u Zagrebu, a središnji dio bit će 5. svibnja u Našicama – rekao je Kašuba dodavši da se dovršavaju obnove našičkih dvoraca, što će zaokružiti veliku obljetnicu.

NAŠICE FLAG Pannonia ima sjedište u Našicama GRAD POMAŽE Bolnici donacija od 167.865 kuna Prijem kod gradonačelnika "Odlična suradnja Grada i vjerskih zajednica"