Izbornik
Naslovnica Gradovi Bakar 26 pregleda
Uskrs u Bakru

Doživite ljepote područja oko Rijeke na Bike Rijeka Weekendu

biciklistička utrka
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL/ILUSTRACIJA
Tijekom vikenda moći će se pogledati izložbe kao i proljetni igrokaz

Ovaj vikend održat će se manifestacija Uskrs u Bakru. U subotu će se održati koncert  „Križni put kroz glazbu“ zbora mladih Schola Cantorum u crkvi Presvetog Srca Isusova na Škrljevu s početkom u 18 sati.

Tijekom subote i nedjelje održat će se i Bike Rijeka Weekend, biciklistički vikend koji će ljubiteljima aktivnog odmora i rekreacije pružiti jedan drugačiji doživljaj područja oko Rijeke. Na raspolaganju će biti  duže i kraće rute kojima ćete na dva kotača obići najzanimljivije dijelove i atrakcije Kastva, Klane, Viškova, Jelenja, Čavala, Rijeke, Bakra, Kostrene i Kraljevice. Rute prolaze dijelovima Biciklističke transverzale Riječkog prstena čija će atraktivna konfiguracija terena, kombinacija asfalta i makadama te jedinstveni pogledi na Riječki zaljev, učiniti ovu biciklističku pustolovinu ispunjenom i nezaboravnom.

Također u subotu će se održati i izložba dječjih radova dječjeg vrtića „Fijolica“ i DND-a Bakar u Dom kulture „Matija Mažić“ u Bakru, u 18 sati slijedi Proljetni igrokaz „Plesna haljina žutog maslačka“ uz čakavske recitacije – DND Bakar, dok će se od 119 sati održati skupna izložba bakarskih umjetnika u Galeriji Paulić.

Od 19 sati u nedjelju održat će se izložba fotografija, likovnih radova i keramike posvećenih Uskrsu u crkvi Svete Margarete. Izložba će biti postavljena tjedan dana.

U ponedjeljka, 17.04. održat će se Koncert KUU Sklad u konkatedrali Sv. Andrije apostola u Bakru, kao i u nedjelju 23.04. Uskrsni koncert „KUU Sklad“ u crkvi Sv. Kuzme i Damjana u Svetom Kuzmu.

Više o događanjima saznajte na stranicama Grada Bakra.