Izbornik
Naslovnica Gradovi Drniš
Preuzeli vlast

Drniški krnjeval povest će Meštar od maškara do Poljane

maškare
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL/Ilustracija
Nakon što je gradonačelnik Drniša Josip Begonja predao ključeve grada Meštru od maškara, počela je njihova vladavina

- Od davne 1780. godine do današnjih dana održao se živ i živahan duh Drniškog krnjevala. I ove godine donosi nam tako pregršt veselja pod palicom našeg hitrog i britkog Meštra od maškara - poručuju iz Turističke zajednice Grada Drniša.

Drniški karnjeval održat će se u subotu, 25. veljače. - Uz pratnju Gradskog puhačkog orkestra i maškaranog svita, povest će nas Meštar sa vrha Kevića strane ulicama grada do Poljane. A tamo uz suđenje Krnji natjecat će se stari i novi kreativci pod maskama za naklonost publike i stručnog žirija - porućuju iz Turističke zajednice.

Uz grupe, ocjenjivat će se i individualne odrasle i dječje maske, a najbolji će biti nagrađeni. Pokladno veselje dopunit će i humanitarna prodaja fritula i krafni. Nakon suđenja povorka s Poljane nastavlja na Čikolski most, gdje će biti izvršena presuda Krnji, spaljivanjem i padom u Čikolu. 

Večernji program nastavit će se zabavama u lokalima koje priređuju drniški ugostitelji. Putem Facebooka svi mogu sudjelovati u nagradnoj igri za izbor najbolje namaškaranog drniškog konobara. 

Okupljanje maškara počinje od 15,30 na vrhu Kevića strane.