Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Povukli oko 14 milijuna kn

Drugi u Hrvatskoj po povlačenju novca EU za ruralni razvoj

Foto: Arhiva
Novac je uložen u novi dječji vrtić u prigradskom naselju Starigradu te gradnju spojne ceste Reka – Starigrad

Koprivnica je drugi najbolji grad u Hrvatskoj po povlačenju novca iz Programa za ruralni razvoj koji financira podizanje konkurentnosti poljoprivrede i prerađivačke industrije, ali i gradnju infrastrukture poput vrtića, vatrogasnih i društvenih domova.

Na prvome je mjestu Mursko Središće koje je do kraja siječnja iz tog fonda povuklo ukupno 14,3 milijuna kuna, a druga po ukupnom iznosu je Koprivnica s oko 14 milijuna kuna koji su uloženi u novi dječji vrtić u prigradskom naselju Starigradu te gradnju spojne ceste Reka – Starigrad. Dječji vrtić u Starigradu stoji ukupno 8,4 milijuna kuna, a iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj osigurano je 6,4 milijuna. Za spojnu cestu iz fondova EU Koprivnica je povukla 7,5 milijuna kuna, a projekt je ukupno težak 8,5 milijuna.

Od županija na prvom je mjestu Osječko-baranjska s blizu 800 milijuna, a druga Sisačko-moslavačka s 488 milijuna kuna iz fonda ruralnog razvoja. 

Proslava 113. rođendana škole u znaku dobrih vijesti Gimnazija Fran Galović među deset najboljih u državi, riješen i spor o otplati školske zgrade