Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Kutina

Društvene domove građani će moći koristiti za proslave i druge prigode

Obnova društenih domova u Kutini
1/2
Foto: Grad Kutina PObnova društenih domova u Kutini
Cilj radova na uređenju društvenih domova je revitalizacija prigradskih naselja, pružanje novih sadržaja i poboljšanje kvalitete života u njima

Na području Kutine intenzivno se obnavljaju društveni domovi. Tako su predstavnici gradske vlasti obišli radove koji su u tijeku na domovima u Husainu i Repušnici. U Husainu se bliže kraju radovi na rekonstrukciji dvorane i kuhinje vrijedni 100.000 eura. Gradonačelnik Zlatko Babić istaknuo je kako se uređenjem društvenih domova, pa i ovog u Husainu, želi ostvariti revitalizacija prigradskih naselja, pružanje novih sadržaja i poboljšanje kvalitete života u njima.

Uređenje sportskih terena

– Pri skidanju postojeće podkonstrukcije drvene lamperije na zidovima utvrđena su oštećenja ispod nje te je odlučeno da će se postaviti gipskartonske ploče. Iz tog razloga sami dovršetak radova bit će u ožujku, dok će dom za građane biti otvoren od svibnja ove godine, rekao je voditelj projekta obnove Mišel Novosel.

– Otkako su građani upoznati s time da se uređuje ovaj dom, povećao se njihov interes pa se nadam kako će i naselje, ali i Grad Kutina imati koristi od njega, a prije svega svi oni koji će ga koristiti za svoje proslave i druge prigode, dodao je prilikom obilaska radova predsjednik Mjesnog odbora Husain Vlado Kurečić.

Projekt se sufinancira sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj s iznosom ostvarene potpore od 49.000 €.

Ranije ove godine započeli su radovi na rekonstrukciji društvenog doma u Repušnici, a samim projektom rekonstruirat će se i opremiti društveni dom u Repušnici te sagraditi i opremiti vanjski sportski tereni.

Rekonstrukcija doma obuhvaća izvedbu fasadne ovojnice, zamjenu dijela krovnog pokrova, izmjenu dijela vanjske stolarije i sustava grijanja i hlađenja, rekonstrukciju sanitarnog čvora, stropova, zidova, zamjenu podnih i zidnih obloga u građevini, kao i unutarnje stolarije te postavljanje akustičnih panela i ozvučenje dvorane. Gradnja i opremanje vanjskih sportskih terena iza društvenog doma podrazumijeva uređenje sportskih terena na otvorenom, zajedno s pripadajućim pješačkim stazama. Sportski tereni na otvorenom sastoje se od malonogometnog igrališta na umjetnoj travi, asfaltiranog košarkaškog igrališta, teretane te dvaju stolova za stolni tenis.

Pomoć europskih fondova

– Uz projekt rekonstrukcije Društvenog doma u Banovoj Jaruzi, u Repušnici nam je najveći projekt na društvenim domovima u vlasništvu Grada Kutine, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić. Rok za završetak radova je prosinac 2024. godine, ukupna vrijednost projekta je 1,75 mil. eura, a on je sufinanciran sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u iznosu od milijun eura.

storyeditor/2024-02-22/kutina_b_slager_rukomet.jpg Kutina među devet gradova koji provode projekt "Vrtko" u suradnji s EHF-om Od malih nogu u kutinskim vrtićima vježbaju rukomet uz licencirane trenere Stipendije se dodjeljuju sukladno pravilniku, putem socijalnog kriterija ili kriterija izvrsnosti, kaže gradonačelnik Babić KUTINSKI STUDENTI Dodijelili 40 stipendija: Krenuli smo s njih desetak, ali interes je sve veći Prije su uređena dječja igrališta uz vrtićke objekte, a sada će se graditi i novi vrtići Kutina Tri nova dječja vrtića u Kutini do kraja 2026. za ukupno 200 mališana