Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Kutina među devet gradova koji provode projekt "Vrtko" u suradnji s EHF-om

Od malih nogu u kutinskim vrtićima vježbaju rukomet uz licencirane trenere

storyeditor/2024-02-22/kutina_b_slager_rukomet.jpg
Foto: Grad Kutina Grad Kutina i Rukometni klub Moslavina krajem 2023. potpisali su ugovore o suradnji s Hrvatskim rukometnim savezom

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić i zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić u društvu ravnatelja Sportskog centra Kutina Renata Habeka, direktora Rukometnog kluba Moslavina Kutina Borisa Gutrunga i ravnateljice Dječjeg vrtića Kutina Sandre Todorov bili su na rukometnom treningu u dječjem vrtiću koji vodi licencirani trener Bruno Mikuličić u sklopu projekta "Vrtko".

Naime, Grad Kutina i Rukometni klub Moslavina krajem 2023. potpisali su ugovore o suradnji s Hrvatskim rukometnim savezom u projektu "Vrtko".

Hrvatski rukometni savez u suradnji s Europskom rukometnom federacijom (EHF-om) nastavlja i proširuje diljem Hrvatske provedbu svog masterplana o rukometu u vrtićima – "Vrtko".

Tako će i 49 kutinskih vrtićanaca u dvije odgojne skupine u sklopu ovog projekta imati priliku upoznati se s rukometom uz stručno vodstvo trenera, dobit će pri tome sve potrebne rekvizite te će kroz igru, nadaju se organizatori, razvijati ljubav prema sportu i tjelovježbi. Treninzi se odvijaju dva puta tjedno u sklopu predškolskog odgoja, unutar samog vrtića te traju po 45 minuta.

Gradonačelnik Zlatko Babić i ravnateljica vrtića Sandra Todorov iskazali su pri obilasku zadovoljstvo projektom, a nadasve su ponosni što je Kutina među samo devet gradova u Hrvatskoj koji provode spomenuti projekt.

Budući rukometaši Karlo i Adam opisali su kako izgledaju njihovi treninzi, rekli da se zabavljaju u radu s loptom i druženju s prijateljima te se nadaju da će ih roditelji povesti na utakmicu RK Moslavine u skoroj budućnosti.

storyeditor/2024-02-23/kisni_vrtovi_1.jpg Recipijenti koji omogućuju akumulaciju oborinskih voda Protiv simptoma "bolesne klime" borit će se i novim kišnim vrtovima storyeditor/2024-02-23/planetarij02.jpg Projekt Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske vrijedan 2,791.418 eura Veliki interes učenika za astronomiju i programe RZC-a Panonske Hrvatske storyeditor/2024-02-22/OS_Mokosica_vizualizacija.jpg Dubrovniku odobreno 10 milijuna eura za dogradnju Osnovne škole Mokošica Nakon dogradnje OŠ Mokošica sve gradske škole radit će u jednoj smjeni