Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Na dan otvaranja povećanje u noćenjima od 48 posto u odnosu na 2019.

Dubrovački Zimski festival privukao i inozemne goste

Foto: DUBROVNIK
Na Stradunu će nastupati Neno Belan i Fiumensi, Opća opasnost, Željko Bebek i Massimo, a u Novu će godinu Dubrovčane i njihove goste uvesti Petar Grašo kojeg će pratiti Ante Gelo i njegov bend

Deveti Dubrovački zimski festival otvoren je u subotu 26. studenog paljenjem prve adventske svijeće i blagdanske rasvjete, posjetom Djeda Mraza iz Laponije te nastupom grupe Dalmatino. Prepuni Stradun pokazao je da su Dubrovčani i njihovi gosti s odobravanjem i veseljem prihvatili ovogodišnji adventski program, koji gradska uprava u suradnji s partnerima organizira nakon dvogodišnje pauze uzrokovane koronakrizom.

Dubrovčani su se očito zaželjeli pravog gradskog božićnog ugođaja, druženja i zabave na otvorenom. Iz Grada Dubrovnika poručuju da je i izvješće ostvarenog turističkog prometa kroz sustav eVisitor potvrdilo prepoznatljivost ponude Dubrovnika u razdoblju Adventa na tradicionalno naklonjenim turističkim tržištima. Tako su na dan 26. studenog 2022. u Dubrovniku zabilježena 1042 dolaska, što je s indeksom 96 u razini rezultata zabilježenih na isti dan 2019. godine. Podaci o realiziranim noćenjima još su indikativniji, pa je na isti dan bilo 2685 noćenja koja su ostvarili strani i domaći posjetitelji, čime je u odnosu na isti dan 2019. godine zabilježeno povećanje od 48 posto u noćenjima (indeks 148).

Koncerti na Stradunu

Strani posjetitelji uvjerljivo su u prednosti pa su ukupno 2097 noćenja ostvarili stranci s najzastupljenijim tržištem Bosne i Hercegovine, a slijede ih gosti iz Albanije i Njemačke.

Budući da je Zimski festival u Dubrovniku tek započeo i uzimajući u obzor raznolik i bogat program, od koncerata na Stradunu pa do sadržaja na drugim lokacijama, očekivanja od turističkih rezultata tijekom prosinca opravdano su visoka.

U Novu s Grašom

– Dubrovački zimski festival nakon dvije pandemijske godine zablistat će u punom sjaju s bogatim programom koji na Stradun 
donosi čak 10 koncerata – poručili su iz Grada Dubrovnika.

Nakon otvaranja uz grupu Dalmatino koja je rasplesala Stradun, nastupa Urban & 4, a potom i Doris Dragović. “Rock galamu” 10. prosinca priredit će Neno Belan i Fiumensi, a Opća opasnost će se popeti na pozornicu 17. prosinca. Željko Bebek za dubrovačku publiku koncert će održati na blagdan sv. Stjepana, dok će Massimo na Stradunu nastupiti dan uoči Stare godine.

Vrhunac festivala bit će spektakularni doček Nove godine uz Antu Gelu i njegov bend te jednu od naših najvećih glazbenih zvijezda, Petra Grašu koji će Dubrovčane i njihove goste uz veličanstveni vatromet uvesti u Novu 2023. godinu.