Izbornik
Naslovnica Gradovi
Dani hrvatskog turizma

Dubrovnik je turistička destinacija godine – šampion turizma

NAJVAŽNIJA turistička nagrada u Hrvatskoj otišla je u Dubrovnik potvrdivši izvrsnost i atraktivnost, ali i napore u postizanju održivog turizma
1/2
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković preuzeo je priznanje ''Turistička destinacija godine – šampion hrvatskog turizma'', koje je uručio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković na svečanoj dodjeli godišnjih hrvatskih turističkih nagrada održanoj u Rovinju. Najvažnija turistička nagrada u Hrvatskoj otišla je u Dubrovnik potvrdivši tako još jednom izvrsnost i atraktivnost, ali i napore u upravljanju destinacijom i postizanju održivog turizma.

– Vrlo sam ponosan što ova nagrada stiže u naš grad. Ovo je priznanje za sve naše sugrađane koji naporno rade kako bi održali i povećali kvalitetu turističke ponude Dubrovnika, ali i za sve napore koje smo uložili kako bismo Dubrovnik uputili smjerom održivosti, na korist naših građana i zadovoljstvo naših posjetitelja. Izuzetno važnu ulogu tu je imao projekt ''Respect the City'', čija nas je provedba u međunarodnoj stručnoj javnosti pozicionirala kao predvodnika održivog turizma – rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Dani hrvatskog turizma, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske radiotelevizije, najveći su skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj. Dio programa čini i svečana dodjela godišnjih turističkih nagrada, zajednički projekt Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru. Nagrade se dodjeljuju pojedincima, predstavnicima turističke industrije te najboljim odredištima i subjektima koji su svojim rezultatima zaslužili prestižna priznanja.

Ove je godine Grad Dubrovnik već ponio titulu najboljeg velikog grada za život u zemlji sveukupno, ali i najboljega u Smart city kategoriji. Dobitnik je i četiri međunarodne turističke nagrade: ''Meeting Star'' u kategoriji srednjih destinacija za održavanje kongresa, ''Best Leisure Destination for Groups'', ''Europe's Leading Cruise Destination 2023'' i ''Europe's Leading Seaside Metropolitan Destination''. 

Ugovor o izvođenju radova potpisao je župan Igor Andrović s Mariom Koićem, direktorom tvrtke Cestogradnja d.o.o. Slatina Potpisan ugovor Energetska obnova škole u Okrugljači U četiri dječja vrtića predškolskim odgojem i obrazovanjem obuhvaćeno je više od 1000 djece jasličke, vrtićke i predškolske dobi Rekordna izdvajanja Za vrtiće i škole Koprivnica će iduće godine izdvojiti čak 22 milijuna eura NOVE ovisnosti najviše pogađaju mlade, istaknuto je na simpoziju Još uvijek nemamo razrađene alate za borbu Ovisnost o internetu i modernim tehnologijama sve veći problem