Izbornik
Naslovnica Gradovi
Cijena satnice među najvišima u državi

Dubrovniku odobreno 253.912 eura za pomoćnike u nastavi

PROGRAM osiguranja pomoćnika djeci s teškoćama u razvoju provodi se kontinuirano u vrtićima i osnovnim školama
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Nastavak projekta Pomoćnici u nastavi u osnovnim školama Grada Dubrovnika sufinancirat će se bespovratnim sredstvima u iznosu 253.912 eura, a na temelju odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja RH u okviru poziva Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Sufinanciranje bespovratnim sredstvima, uz vlastita sredstva, važno je jer je pridonijelo da se višestrukim povećanjem satnice angažiranim pomoćnicima Grad Dubrovnik nađe u samom vrhu po iznosu cijene satnice za pomoćnike u nastavi. Podsjetimo, iznos satnice povećan je u rujnu ove godine kada je satnica za pomoćnike u predškolskim i osnovnoškolskim ustanovama na području Grada Dubrovnika povećana na 7,70 € bruto.

Program osiguranja pomoćnika djeci s teškoćama u razvoju provodi se kontinuirano u vrtićima i svim osnovnim školama Grada Dubrovnika, a iz godine u godinu prati ga rast broja angažiranih pomoćnika. U ovoj pedagoškoj godini u dubrovačkim osnovnim školama trenutačno je angažirano 70 pomoćnika, a u vrtićima 41 pomoćnik, ukupno 111 pomoćnika radi s djecom s teškoćama u razvoju.

Rad pomoćnika u vrtićima u potpunosti se financira iz proračuna Grada Dubrovnika, a rad pomoćnika u osnovnim školama djelomično se financira iz Europskog socijalnog fonda. Za ovu školsku godinu iz EU socijalnog fonda osigurano je 300 tisuća eura dok ostatak sredstava osigurava gradski proračun.

NAKON SASTANKA gradonačelnici su sa suradnicima obišli osječki IT Park i gradilište IT centra, gradilište europskoga projekta modernizacije tramvajske infrastrukture te novi osječki nogometni stadion Radni sastanak osječkog i zagrebačkog gradonačelnika u Osijeku Zagreb je trebao odgovoriti na potres i nevrijeme, a Osijek na veliki požar plastike Posebnu pozornost posvetit će izuzetnim snimkama teleskopa James Webb Ante Radonić u Koprivnici Dolazi legendarni popularizator znanosti i astronomije Počasnim građaninom imenovan je brigadni general u miru Rudi Stipčić, nagrade za životno dobili su nastavnik Ivan Vlainić te HGSS-ovac Vladimir Novak. Plaketu je dobila i Anastazija Novoselec, legenda Dolca Središnji dio proslave bio je u Kinu Samobor "Samobor stoji na ramenima starih majstora i dobrih gospodara"