Izbornik
Naslovnica Gradovi Šibenik
SASTANAK KOD GRADONAČELNIKA

Dva semestra studija na Arhitekturi posvećena Šibeniku

Foto: Grad Šibenik
Sastanku su u uredu gradonačelnika Željka Burića prisustvovali prof. dr. sc. Bojan Baletić, dekanArhitektonskog fakulteta u Zagrebu i Marko Jelić, župan Šibensko-kninske županije

Studenti Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dva će semestra iduće akademske godine posvetiti Šibeniku kao temi Katedre za urbanizam, prostorno planiranje i pejsažnu arhitekturu, a za njih 130 bit će, uz potporu Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, organiziran i obilazak te kratki boravak u gradu krajem listopada ove godine.

DOBRE TURISTIČKE BROJKE Do polovice kolovoza Šibenik ostvario ukupan broj lanjskih turističkih noćenja

U prvom će semestru Šibenik, naime, biti izučavan s aspekta njegova urbanističkog potencijala i razvojnih planova, dok će u drugom semestru studenti četvrte godine zagrebačkog Arhitektonskog fakulteta kroz nastavni program i izradu vlastitih planova i projekata obrađivati arhitektonsko-urbanističku razinu Šibenika s naglaskom na razumijevanje prostora, detalje i arhitektonske mogućnosti. Najavljeno je to na sastanku u uredu šibenskog gradonačelnika Željka Burića kojemu su, uz domaćina prisustvovali prof. dr. sc. Bojan Baletić, dekan Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu i Marko Jelić, župan Šibensko-kninske županije.

Gradonačelnik Burić izrazio je zadovoljstvo interesom Arhitektonskog fakulteta za razvoj Šibenika upoznavši gosta s ključnim visokoškolskim, kulturno-povijesnim i gospodarskim projektima te mogućnostima napretka grada kroz osnivanja novih gradskih četvrti i inovativnih sadržaja, dok je župan Jelić tom prigodom govorio o gospodarskoj i razvojnoj politici županije. Pri tom je podsjetio kako je riječ o najjačem industrijskom prostoru u Dalmaciji te istodobno Županiji koja obiluje zaštićenim urbanim, povijesnim i prirodnim bogatstvom.