Izbornik
Naslovnica Gradovi
Tjelesno i mentalno zdravlje

Ekipa Visoki napon pobijedila na obiteljskom višeboju u Slatini

Nakon sportskih natjecanja članovi prosudbene komisije dali su se na posao kako bi usporedili rezultate i proglasili najbolje
1/2
Foto: Mihaela Feldi
Dio je to aktivnosti FIT IN Slavonija i Podravina koju provodi TZ VPŽ-a u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama

Osam obitelji zajedničkim je snagama nastojalo ostvariti što bolje rezultate, ali i dobro se zabaviti na tradicionalnom, osmom po redu Obiteljskom višeboju u Slatini. Sportsko-zabavni je to događaj u sklopu kojega se obitelji natječu u jednostavnim igrama na otvorenome, a organiziralo ga je Društvo “Naša djeca” Slatina, uz podršku Turističke zajednice Grada Slatine i Grada Slatine, u prostoru EPIcentra Sequoia Slatina.

Vrijedne nagrade
Aktivnost su provodile trenerice Atletskog kluba Slatina, profesorice kineziologije Tomislava Medvedović i Mirta Drokan uz pomoć volonterki DND-a Slatina, a osmislile su četiri zanimljive igre u kojima su se okušale sljedeće ekipe: Minecraft (obitelj Kireta), Hitrići (obitelj Valpovac), Jovanić team (obitelj Jovanić), Visoki napon (obitelj Gašpar), Twins (obitelj Kostanjevac), Family Adams (obitelj Zrinščak-Begovac), Brezovčan (obitelj Brezovčan) i Gaćeše (obitelj Gaćeša).

Nakon sportskih natjecanja članovi prosudbene komisije dali su se na posao kako bi usporedili rezultate i proglasili one najbolje, a za to vrijeme pomalo umorni, ali zadovoljni natjecatelji okrijepili su se pripremljenim voćem, raznim grickalicama i slatkišima te vodom i sokovima.

Prvo mjesto osvojila je najbrža i najspretnija ekipa, za ovu prigodu nazvana Visoki napon, a uz diplomu nagrađena je ručkom u restoranu Sequoia Slatina. Drugo mjesto pripalo je obitelji Gaćeša, koja je osvojila jumbo pizzu u Sandwich baru Pajo. Treće mjesto osvojila je ekipa Minecraft, koju je obradovala nagrada POU Slatina, a osvojili su film po izboru za cijelu obitelj u kinu Slatina.

Još je nekoliko ekipa nagrađeno u posebnim kategorijama. Tako je za najoutfit ekipa Family Adams osvojila sladoled u slastičarnici Tena, a za najkreativnije ime ekipe, Twinsi će se počastiti kolačima također u Teni.

– Obiteljski višeboj održan je kao dio aktivnosti FIT IN Slavonija i Podravina koju provodi Turistička zajednica VPŽ-a u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama, a s ciljem promicanja kretanja u svrhu očuvanja tjelesnog i mentalnog zdravlja, suzbijanja bolesti uzrokovanih modernim načinom života te manjkom kretanja – istaknula je predsjednica DND-a Ivana Strupar, još jednom zahvalivši obiteljima na odazivu i prekrasnom druženju.

Financijska potpora
Predsjednica Strupar zahvalila je na financijskoj potpori Gradu Slatini i gradskoj TZ te sponzorima vrijednih nagrada: restoranu Sequoia Slatina, Sandwich baru Pajo, POU Slatina i slastičarnici Tena.

IZLOŽBA je okupila one koji na inovacijama rade od malih nogu Održana 8. izložbi inovacija “I3G” Ivanić-Grad Najviše inovacija predstavili su učenici osnovnih i srednjih škola Međunarodna konferencija Dronovi u poljoprivredi, građevinarstvu, osiguranju, komunikacijama, sigurnosti Sporazum je potpisan u Topničkoj vojarni na tvrđavi Klis. Dvije općine već su uspješno surađivale kroz Program prekogranične suradnje s Bosnom i Hercegovinom Prvi službeni prijatelj Klisa Novi Travnik i Klis – suradnja u gospodarstvu, kulturi, sportu, turizmu...