Izbornik
Naslovnica Općine
Prvi službeni prijatelj Klisa

Novi Travnik i Klis – suradnja u gospodarstvu, kulturi, sportu, turizmu...

Sporazum je potpisan u Topničkoj vojarni na tvrđavi Klis. Dvije općine već su uspješno surađivale kroz Program prekogranične suradnje s Bosnom i Hercegovinom
1/3
Foto: Općina Klis
Sporazum o suradnji i prijateljstvu potpisali su načelnik Općine Klis Jakov Vetma i načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo

Općina Novi Travnik iz Bosne i Hercegovine postala je i službeno prvi prijatelj Klisa nakon što su, u Topničkoj vojarni na tvrđavi Klis, Sporazum o suradnji i prijateljstvu potpisali načelnik Općine Klis Jakov Vetma i načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo.

Povlačenje novca
Odluku o uspostavljanju prijateljskih odnosa donijelo je Općinsko vijeće Klisa krajem studenog prošle godine, a prijateljska suradnja uspostavljena je u svrhu unapređivanja međusobnih prijateljskih veza i ostvarivanja zajedničkih ciljeva na dobrobit građana Klisa i Novog Travnika, pri čemu će se posebna pozornost posvetiti gospodarskoj suradnji na povlačenju sredstava iz EU fondova. Dvije općine surađivat će i na području turizma, kulture, sporta, školstva, ekologije, mladih i nevladinih organizacija.

– Uspostava prijateljskih odnosa s Novim Travnikom, ali u budućnosti i s drugim gradovima i općinama, ima za cilj jačanje odnosa, prije svega kod apliciranja i provedbe projekata iz EU fondova. Hvala načelniku Općine Novi Travnik Stjepanu Duji na dosadašnjoj suradnji, veselim se budućim projektima na korist naših stanovnika – naglasio je Jakov Vetma, načelnik Klisa, na svečanosti potpisivanja.

Suradnja je već počela
– Nakon dvije godine suradnje te odluka Općinskih vijeća obiju lokalnih zajednica raduje me da su današnjim, protokolarnim činom potpisivanja sporazuma, Klis i Novi Travnik, i službeno postali prijatelji. Mogu iskreno kazati da s načelnikom Vetmom već njegujem prijateljstvo i ponosan sam da su općine koje predstavljamo također od danas i institucionalno povezane. No ono što je najvažnije jest da je naša suradnja već počela na određenim projektima te se nadam kako će ubuduće biti još konkretnija, posebno kada je gospodarstvo u pitanju te da smo još jedan korak bliže i zajedničkom nastupu prema vani, odnosno prema EU fondovima – istaknuo je Stjepan Dujo, načelnik Općine Novi Travnik.

Suradnja između jedinica lokalne samouprave u obostranom je interesu, što se već dokazalo. Naime, dvije općine već su uspješno surađivale kroz Program prekogranične suradnje s Bosnom i Hercegovinom, no to je, potvrđuju načelnici, tek početak njihov zajedničkog djelovanja i prijateljstva.

Sporazum o suradnji i prijateljstvu sklopljen je na neodređeno vrijeme, a stupio je na snagu potpisivanjem.

vježba Atraktivna i zahtjevna vježba “Belišće 2023.” “Naše službe spremne su odgovoriti na svaku ugrozu” Ivan Celjak Odazvalo se 16 timova obiteljske medicine Počeli preventivni pregledi u Sisačko-moslavačkoj županiji Samobor SAMOBOR "Solarna energija je budućnost koju moramo aktivno podržati i promicati"