Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Odazvalo se 16 timova obiteljske medicine

Počeli preventivni pregledi u Sisačko-moslavačkoj županiji

Ivan Celjak
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Timovi koji su se uključili u Sisačko-moslavačkoj županiji su raspoređeni tako da će svima biti dostupni besplatni pregledi

U Sisačko-moslavačkoj županiji 16 timova obiteljske medicine potvrdilo je sudjelovanje u pilot-projektu preventivnih zdravstvenih pregleda. Ovaj pilot-projekt provodi se u pet hrvatskih županija te je usmjeren na starije od 40 godina koji zadnje dvije godine nisu bili ni na koji način u kontaktu sa svojim liječnikom obiteljske medicine. Cilj je preventiva kroničnih bolesti jer se u tim godinama javljaju najraniji simptomi kroničnih i onkoloških bolesti, a za sada je počeo u Osječko-baranjskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji.

– Ne kockajmo se sa zdravljem i držimo se glavnog aduta – prevencije. Ovaj je projekt jasno usmjeren na čuvanje zdravlja građana. Te godine pravo su vrijeme za uočavanje simptoma i tako možemo spriječiti daljnju pojavu i razvoj nezaraznih kroničnih i onkoloških bolesti koje se u tim godinama života počinju javljati, a simptomi su ispočetka vrlo blagi – rekao je ministar Vili Beroš predstavljajući projekt u Sisku.

Timovi koji su se uključili u Sisačko-moslavačkoj županiji su raspoređeni tako da će svima biti dostupni besplatni pregledi.

– Radi lakše dostupnosti za sve naše stanovnike pokrili smo cijelo područje županije. Pozivam sve da se odazovu ako dobiju pozive na preglede – rekao je župan Ivan Celjak.

Branko Bačić Superscript Title: Obilazak gradilišta obnove na području Petrinje B. Bačić: Iskorišteno 110% sredstava iz Fonda za obnovu u SMŽ obnova SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Do kraja godine bit će gotova obnova zaštićene zgrade PREVENTIVA je najbolji način suočavanja sa zdravstvenim problemima Prevencijom do zdravlja Pilot-projekt "Preventivni zdravstveni pregledi" počeo u Domu zdravlja Osječko-baranjske županije