Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Superscript Title: Obilazak gradilišta obnove na području Petrinje

B. Bačić: Iskorišteno 110% sredstava iz Fonda za obnovu u SMŽ

Branko Bačić
Foto: Edina Žuko/PIXSELL
Grad Petrinja preuzet će od Ministarstva i dio uklanjanja građevina koje nisu predviđene za obnovu

Potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, sisačko-moslavački župan Ivan Celjak i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes obišli su gradilišta obnove i sanacije klizišta na petrinjskom području. Prije toga održali su sastanak o dinamici nastavka obnove na području Petrinje. Tom je prilikom Gradu Petrinji prepuštena konstrukcijska obnova 42 zgrade oštećene u potresu koje se nalaze unutar granica zaštićene kulturno-povijesne cjeline kako bi se postupak ubrzao. Grad Petrinja preuzet će od Ministarstva i dio uklanjanja građevina koje nisu predviđene za obnovu.

– Svi projekti obnove financirani iz Fonda solidarnosti na području ove županije dobro napreduju. To se jednako odnosi na javne i privatne objekte. Do kraja ljeta zbrinut ćemo sve naše sugrađane u kontejnerskim naseljima, a ubrzat ćemo i obnovu privatnih kuća – rekao je Bačić dodavši kako je na području Sisačko-moslavačke županije za obnovu objekata od predviđenih 390 milijuna eura iskorišteno 110 posto, 50 dana prije roka.

Ministar Bačić, župan Celjak i gradonačelnica Komes obišli su i gradilište cjelovite obnove bivše petrinjske Munjare te sanacije klizišta koja se financiraju iz Fonda solidarnosti EU.

obnova SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Do kraja godine bit će gotova obnova zaštićene zgrade VRIJEDNOST RADOVA je oko 800.000 eura, a financirat će ih Ministarstvo poljoprivrede, Županija i Općina Zajednički projekt Vlade RH, Županije i Općine Martinska Ves iduće će godine dobiti prvi dječji vrtić PRVI PUT predstavljena je Memorijalna soba Domovinskog rata SMŽ u kojem je audio-vizualni postav s bogatom arhivom, fotografije te popis imena poginulih hrvatskih branitelja s područja županije Zgrada teško oštećena u potresu Memorijalna soba Domovinskog rata u zgradi Kulturno-povijesnog centra