Izbornik
Naslovnica Županije
Zajednički projekt Vlade RH, Županije i Općine

Martinska Ves iduće će godine dobiti prvi dječji vrtić

VRIJEDNOST RADOVA je oko 800.000 eura, a financirat će ih Ministarstvo poljoprivrede, Županija i Općina
Foto: SMŽ
Vrtić bi trebao biti završen u roku od godinu dana tako da planiramo iduće godine u ovo vrijeme primiti prvu djecu u vrtić. Radi se o tri skupine u kojima će biti malo više od 30 djece – rekao je načelnik Stjepan Ivoš

Sisačko-moslavačka županija financijski podupire projekt izgradnje prvog dječjeg vrtića na području Martinske Vesi. Vrtić će se graditi u naselju Strelečko na temelju potpisanog ugovora između Općine Martinska Ves i izvođača radova tvrtke Bauerelektro. Vrijednost radova iznosi oko 800.000 eura s PDV-om. Izgradnja će, s 580.000 eura, biti financirana iz Programa ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede, a ostatak će financirati Županija i Općina Martinska Ves.

Župan Ivan Celjak istaknuo je da je ovaj projekt rezultat dobre suradnje Vlade RH, Sisačko-moslavačke županije i jedinica lokalne samouprave.

– Sisačko-moslavačka županija i Općina Martinska Ves surađuju i na izgradnji cestovne infrastrukture. Ove godine krećemo u izgradnju ceste na području Tišine Erdetske, koja vodi do većeg broja OPG-ova, a od Tišine Erdetske spaja se na županijsku cestu što znači da u ovim situacijama, kada imamo visok vodostaj i oštećenje nasipa, rasterećujemo put od Tišine Erdetske preko Palanjka do Siska – istaknuo je župan Celjak.

– Vrtić bi trebao biti završen u roku od godinu dana tako da planiramo iduće godine u ovo vrijeme primiti prvu djecu u vrtić. Radi se o tri odgojne mješovite skupine u kojima će biti malo više od 30 djece – dodao je načelnik Stjepan Ivoš.

Ova odluka potvrda je da je Grad Šibenik uspješno proveo sve pripremne aktivnosti, rekao je gradonačelnik Burić Planirana alokacija za urbano područje Šibenik iznosi 22 milijuna eura Šibenik ispunio uvjete za pristupanje ITU mehanizmu PRIJAVE za dodjelu potpore primat će se od 22. svibnja do iskorištenja raspoloživih sredstava, a najkasnije do 15. studenog Za provedbu javnog poziva u županijskom su proračunu predviđene 233 tisuće eura Potpore poduzetnicima za pokretanje, razvoj i unapređenje posla Na investicijskom sajmu Adriatic Expo u Opatiji ulagačima predstavljen projekt Projekt Batižele - nova gradska četvrt na 22 hektara uz more, u blizini povijesne jezgre