Izbornik
Naslovnica Gradovi
Planirana alokacija za urbano područje Šibenik iznosi 22 milijuna eura

Šibenik ispunio uvjete za pristupanje ITU mehanizmu

Ova odluka potvrda je da je Grad Šibenik uspješno proveo sve pripremne aktivnosti, rekao je gradonačelnik Burić
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Ova odluka potvrda je da je grad Šibenik uspješno proveo sve pripremne aktivnosti i ispunio sve potrebne preduvjete za pristupanje ITU mehanizmu, rekao je gradonačelnik Željko Burić

Gradu Šibeniku dodijeljena je odluka kojom se utvrđuje urbano područje Šibenik kao područje u kojem će se provoditi ITU mehanizam u Republici Hrvatskoj u financijskom razdoblju 2021. – 2027.

Gradonačelnik Željko Burić ovom prigodom iskazao je zadovoljstvo i pohvalio sve koji su angažirani oko pripreme i provedbe ITU mehanizma.

– Ova odluka potvrda je da je grad Šibenik uspješno proveo sve pripremne aktivnosti i ispunio sve potrebne preduvjete za pristupanje ITU mehanizmu. Također, u tijeku je proces prioritizacije projekata prema metodologiji koju je izradilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU te će po njegovu završetku biti odabrani projekti za financiranje te potpisan Sporazum o provedbi ITU mehanizma – poručio je gradonačelnik.

Podsjetimo, urbano područje Šibenik čine grad Šibenik, kao središte, grad Skradin i općina Bilice. Osnovni kriteriji za ulazak u obuhvat urbanog područja su udio dnevnih migracija zaposlenih u grad Šibenik od minimalno 30% te obveza postojanja prostornog kontinuiteta.

Planirana alokacija za urbano područje Šibenik iznosi 22 milijuna eura.

ZGRADA stradala u potresu nakon obnove dobit će novi sadržaj Obnova reprezentativnih objekata Županija u Sisku stvara obrazovno-odgojni i kulturni centar Gradonačelnik Zvonimir Novosel obišao je i Pavlovčane, Breznik Plešivički, Gornju Reku, Plešivicu, Vranov Dol i Prilipje te porazgovarao s tamošnjim mještanima o radovima koji su u tijeku. Radovi vrijedni više od 9 milijuna eura Veliko ulaganje: U tri mjeseca sanirat će se 80 prometnica Bazeni su, kao i cijeli kompleks, obnovljeni 2017. i 2018. godine te su opremljeni najmodernijim sustavom filtriranja i održavanja kvalitete vode, što u svakom trenutku osigurava vrhunsku kvalitetu na kupalištu Dvorana, fitness i umjetna trava razvit će naš turizam