Izbornik
Naslovnica Županije
Obnova reprezentativnih objekata

Županija u Sisku stvara obrazovno-odgojni i kulturni centar

ZGRADA stradala u potresu nakon obnove dobit će novi sadržaj
Foto: SMŽ
Nakon završetka obnove imat ćemo glazbenu školu, prostore za udruge iz područja kulture, galeriju na dvije etaže i dječji vrtić za oko 45 djece kao pilot-projekt Županije u suradnji s Učiteljskim fakultetom, kaže župan Celjak

Županija u središtu Siska stvara obrazovno-odgojni i kulturni centar. On će biti smješten u kompleksu zgrada u Rimskoj 19. Zgrada je stradala u potresu, a dobit će novi sadržaj.

– Nakon završetka obnove imat ćemo glazbenu školu, prostore za udruge iz područja kulture, galeriju na dvije etaže i dječji vrtić za oko 45 djece kao pilot-projekt Županije u suradnji s Učiteljskim fakultetom. Dvorište će postati moderan trg sa zelenilom i popločenjem kako bi osigurali održavanje koncerata na otvorenom. Ovaj projekt iznimno je važan jer ga vežemo za obnovu stare zgrade Glazbene škole Frana Lhotke koja je u izvornom obliku bez međukatnih konstrukcija što znači da ćemo imati reprezentativnu koncertnu dvoranu za oko 90 osoba. U ovom dijelu gradimo i stvaramo tako obrazovno-odgojno i kulturni centar na zadovoljstvo svih Siščanki i Siščana, a posebno ljudi koji će koristiti ovu zgradu, a to su naši sugrađani koji se bave kulturom – naglasio je župan Ivan Celjak prilikom obilaska gradilišta.

Obnova Rimske 19 provodi se u suradnji s Ministarstvom kulture i medija RH, a radovi u iznosu od 11,7 milijuna eura financiraju se iz Fonda solidarnosti Europske unije. Obnova stare zgrade Glazbene škole Frana Lhotke, nekadašnje sinagoge, košta 5,8 milijuna eura. 

U EDUKATIVNOJ muzejskoj akciji sudjelovali su učenici osnovne i srednje škole te umirovljenici Gradski muzej Čazma sudjelovao u ovogodišnjoj EMA-i Na online izložbi prikazani do sada neviđeni predmeti vezani za sport Ispunjeni svi preduvjeti za gradnju doma vatrenih Otklonjena i posljednja administrativna prepreka Sve je spremno, Velika Gorica postaje dom hrvatske nogometne reprezentacije 30 godina bez Dražena 45 košarkaških utakmica djevojčica i dječaka iz cijele Hrvatske i Europe