Izbornik
Naslovnica Gradovi
Otklonjena i posljednja administrativna prepreka

Sve je spremno, Velika Gorica postaje dom hrvatske nogometne reprezentacije

Ispunjeni svi preduvjeti za gradnju doma vatrenih
Foto: VELIKA GORICA
Izglasavanjem urbanističkog plana službeno započinje izgradnja nogometnog kampa u Velikoj Gorici

Na sjednici velikogoričkog Gradskog vijeća jednoglasno je donesena odluka o ciljanim izmjenama Urbanističkog plana kojim je zemljište budućeg nogometnog kampa hrvatske reprezentacije stavljeno u zonu sporta i rekreacije. Ovim potezom otklonjena je i posljednja administrativna prepreka te su i službeno ispunjeni svi preduvjeti za realizaciju ove velike investicije kojom Velika Gorica postaje novi dom „Vatrenih“.
- Sve političke opcije u Gradskom vijeću pokazale su zrelost na pitanju koje je od velikog značaja za Veliku Goricu te su jednoglasno donijeli odluku o ciljanim izmjenama Urbanističkog plana kojima se omogućava gradnja Nacionalnog nogometnog kampa. Ovo je natpolitičko pitanje i zato mi je drago da su svi stavili interes našeg grada na prvo mjesto - nakon sjednice Gradskog vijeća zadovoljno je izjavio gradonačelnik Krešimir Ačkar te istaknuo da je priča o nogometnom kampu rezultat proaktivnog pristupa gradske vlasti prema Hrvatskom nogometnom savezu i Vladi RH.
Donošenjem ovog akta, Velika Gorica je osigurala sve preduvjete za izgradnju kampa pritom je od prvih razgovora i susreta s predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem prošlo svega nekoliko mjeseci.
Gradonačelnik Ačkar izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatom i brzinom realizacije svih pripremnih radnji.
- Aktivno smo pristupili svim procesima, odredili rokove i uspješno ostvarili zadane ciljeve te ispoštovali sve rokove prema Hrvatskom nogometnom savezu. Ovaj uspjeh svjedoči o spremnosti Velike Gorice da odgovori svim izazovima i realizira projekte koji doprinose razvoju cijele regije, naglasio je gradonačelnik Ačkar.
Važno je istaknuti da budući kamp nije samo mjesto gdje će izabrana vrsta Zlatka Dalića trenirati tijekom reprezentativnih stanaka, nego grad dobiva modernu sportsku infrastrukturu ključnu za razvoj mladih talenata i priprema za važna natjecanja.
Vjeruje se kako će Nacionalni nogometni kamp donijeti brojne koristi ne samo sportu, već i razvoju grada te cjelokupne zajednice. Procjenjuje se kako bi gradnja mogla trajati od godinu i pol do dvije.

Vlada darovala 92.013 četvorna metra za nogometni kamp

Vlada Republike Hrvatske na sjednici dana 19. svibnja donijela je odluku o darovanju nekretnine  u vlasništvu Republike Hrvatske u k.o. Velika Gorica u svrhu izgradnje sportskog rekreacijskog centra za potrebe razvoja i edukacije sportaša, trenera i sveobuhvatne nužne logistike (nogometnog kampa). Nekretnina površine 92.013 četvorna metra vrijedna je 4.220.000 eura.

HNK Cibalia Teren s umjetnom podlogom za 400 igrača OBNOVA oko 3000 četvornih metara prostora vrijedna je 3,2 milijuna eura i financira se iz EU Ulaz u Bjelovar bit će dojmljiviji Zgrada Vodotehne postat će jedna od najljepših povijesnih i kulturnih zgrada u gradu Udruge su za ovu godinu prijavile ukupno 56 projekata i programa iz područja socijalne i zdravstvene skrbi, humanitarnog djelovanja, rada s mladima i područja djelovanja udruga proisteklih iz Domovinskog rata Realiziranje ideja mladih i humanitarno djelovanje Udrugama 112.000 eura: Promoviraju humanost, dobrotu i zajedništvo