Izbornik
Naslovnica Gradovi
Realiziranje ideja mladih i humanitarno djelovanje

Udrugama 112.000 eura: Promoviraju humanost, dobrotu i zajedništvo

Udruge su za ovu godinu prijavile ukupno 56 projekata i programa iz područja socijalne i zdravstvene skrbi, humanitarnog djelovanja, rada s mladima i područja djelovanja udruga proisteklih iz Domovinskog rata
1/3
Foto: Grad Vinkovci
Čelnici Grada Vinkovaca podijelili su ugovore o financijskoj potpori predstavnicima 45 udruga iz područja socijalne i zdravstvene skrbi, humanitarnog djelovanja, rada s mladima i braniteljskim udrugama

Čelnici Grada Vinkovaca podijelili su ugovore o financijskoj potpori predstavnicima 45 udruga iz područja socijalne i zdravstvene skrbi, humanitarnog djelovanja, rada s mladima i braniteljskim udrugama s područja grada koje su se prijavile na raspisani natječaj. Za rad tih udruga osigurano je ukupno 112 tisuća eura gradske potpore, odnosno 27 tisuća eura više nego prošle godine.

Zahvala udrugama
– Potičući rad naših udruga, potičemo realizaciju ideja naših mladih i humanitarno djelovanje, sudjelujemo u aktivnostima naših branitelja, pomažemo realizaciju programa važnih za društveni život i zdravlje naših sugrađana. Posebno moramo zahvaliti svim članovima udruga na svemu što čine kako bi promovirali zajedništvo i sinergiju građana i njihova grada, često nesebično dajući sebe kako bi pomogli drugima – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Dodao je kako su sve te udruge za ovu godinu prijavile ukupno 56 projekata i programa iz područja socijalne i zdravstvene skrbi, humanitarnog djelovanja, rada s mladima i područja djelovanja udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

– Mogli smo se u posljednje vrijeme uvjeriti koliko jedno društvo može biti osjetljivo, kako pojedinci prepušteni sebi i konstantno okruženi govorom mržnje mogu prouzročiti neopisive tragedije. Od neprocjenjivog je stoga značaja poticati rad udruga koje rade s mladima, s umirovljenicima, bave se humanitarnim radom i stoje na raspolaganju našim braniteljima. Nikada iz naših udruga nisam čuo nešto loše, destruktivno i naopako, dapače, sve one promoviraju humanost, dobrotu i zajedništvo. Upravo je to ono na čemu svatko ponaosob, samostalno ili uz njihovu pomoć, moramo raditi kako bismo naš miran i siguran grad ostavili u nasljeđe budućim generacijama – kazao je Bosančić.

Niz programa
Pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andreja Vinković pojasnila je kako su se udruge prijavljivale za programe, projekte i aktivnosti koji se odnose na brigu o osobama starije životne dobi, osobama s invaliditetom i žrtvama obiteljskog nasilja, djecu i mlade te socijalno ugrožene obitelji i pojedince. Prijavljivani su i programi iz područja zaštite zdravlja građana odnosno promicanja zdravlja, zdravstvenog odgoja te prevencije i suzbijanja zlouporabe sredstava ovisnosti i drugih rizičnih ponašanja, kao i zaštite i pomoći osobama oboljelim od kroničnih bolesti. Aktivne su i udruge proistekle iz Domovinskog rata koje provode programe iz područja skrbi za stradalnike i članova njihovih obitelji, ali i zaštite digniteta i promicanje vrijednosti Domovinskog rata kao i poboljšanja kvalitete života sudionika i stradalnika Domovinskog rata.

Tako je u području socijalne i zdravstvene skrbi te humanitarnog djelovanja 17 udruga prijavilo 20 programa i projekata, 18 braniteljskih udruga prijavilo je 22 programa/projekata, šest umirovljeničkih udruga devet programa/projekata te pet udruga koje rade s mladima ukupno pet programa/projekata.

OBNOVA oko 3000 četvornih metara prostora vrijedna je 3,2 milijuna eura i financira se iz EU Ulaz u Bjelovar bit će dojmljiviji Zgrada Vodotehne postat će jedna od najljepših povijesnih i kulturnih zgrada u gradu NA TRIBINI se moglo saznati i kako prepoznati znakove ovisnosti o internetu te kako je prevenirati U Bebrini održana tribina o ovisnosti o digitalnim medijima Problem nastaje kad pojedinac većinu vremena provodi online MODERNA GIMNAZIJA o kojoj se govorilo desetljećima za godinu i pol bit će gotova i potpuno opremljena, a učenici se ondje očekuju školske 2024./2025. godine Projekt od 15 milijuna eura u Osijeku Za godinu i pol imat ćemo potpuno opremljenu elitnu gimnaziju. Čekamo to desetljećima