Izbornik
Naslovnica Županije
U Bebrini održana tribina o ovisnosti o digitalnim medijima

Problem nastaje kad pojedinac većinu vremena provodi online

NA TRIBINI se moglo saznati i kako prepoznati znakove ovisnosti o internetu te kako je prevenirati
Foto: bpz.hr
Na tribini se moglo saznati i kako prepoznati znakove ovisnosti o internetu te kako je prevenirati. Put za to je edukacija učenika, roditelja i nastavnika, kontrola vremena koje djeca provode na internetu

Ovisnost o internetu među mladima prepoznata je kao velik društveni problem. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije stoga je u sklopu svojih aktivnosti koje provodi u suradnji sa županijskim Nastavnim zavodom za javno zdravstvo u OŠ Antuna Matije Reljkovića u Bebrini organiziralo tribinu pod nazivom “Ovisnost o digitalnim medijima”.

Predavanje je održala Tamara Brezičević, diplomirana socijalna radnica iz Službe za zaštitu mentalnog zdravlja prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, a sudjelovali su učenici od petog do osmog razreda zajedno s ravnateljicom i učiteljima.

Uvodno izlaganje održala je predsjednica povjerenstva Zdenka Bošnjak.

Na tribini se moglo čuti kako u vremenu kada je internet postao dio naše svakodnevice te nam pruža veći uvid u razne informacije i pregledavanje različitih sadržaja putem društvenih mreža i slično moramo razlikovati načine njegova korištenja.

Ako internet koristimo s jasnim ciljem i svrhom, možemo se od njega odvojiti u svakom trenutku, no problem nastaje kad pojedinac većinu svoga vremena provodi “online” i u nekim slučajevima radije odabire ostanak kod kuće.

Upravo iz tog razloga možemo govoriti o razvijanju ovisnosti.

Na tribini se moglo saznati i kako prepoznati znakove ovisnosti o internetu te kako je prevenirati. Put za to je edukacija učenika, roditelja i nastavnika, kontrola vremena koje djeca provode na internetu, edukacija o izboru sadržaja te poticanje zdravih navika i stilova života.

OBNOVA oko 3000 četvornih metara prostora vrijedna je 3,2 milijuna eura i financira se iz EU Ulaz u Bjelovar bit će dojmljiviji Zgrada Vodotehne postat će jedna od najljepših povijesnih i kulturnih zgrada u gradu MODERNA GIMNAZIJA o kojoj se govorilo desetljećima za godinu i pol bit će gotova i potpuno opremljena, a učenici se ondje očekuju školske 2024./2025. godine Projekt od 15 milijuna eura u Osijeku Za godinu i pol imat ćemo potpuno opremljenu elitnu gimnaziju. Čekamo to desetljećima Otvorenje Tjedna karijera na sveučilištu u Koprivnici Studenti i poslodavci na Tjednu karijera Sveučilišta Sjever "Naš posao završava kad studenti počnu raditi u struci"