Izbornik
Naslovnica Općine

Dvorana, fitness i umjetna trava razvit će naš turizam

Bazeni su, kao i cijeli kompleks, obnovljeni 2017. i 2018. godine te su opremljeni najmodernijim sustavom filtriranja i održavanja kvalitete vode, što u svakom trenutku osigurava vrhunsku kvalitetu na kupalištu
Foto: Kneževi Vinogradi
Općina Kneževi Vinogradi posljednjih godina uložila je više od 10 milijuna kuna u revitalizaciju Sportsko-rekreacijskog centra i on danas predstavlja moderan polivalentni kompleks kojega u sezoni posjeti 50.000 ljudi

Sportsko-rekreacijski centar u Kneževim Vinogradima čini kompleks raznih sadržaja koji se prostire na površini od približno šest hektara i trenutačno predstavlja vrhunac ponude sportsko-rekreacijskog sadržaja u Baranji. Namijenjen je domaćem stanovništvu, kao i brojnim posjetiteljima i turistima.

Vrhunska voda
– Općina Kneževi Vinogradi u posljednjih nekoliko godina uložila je više od 10 milijuna kuna u revitalizaciju Sportsko-rekreacijskog centra i on danas predstavlja jedan moderan polivalentni kompleks kojega s razlogom u sezoni posjeti gotovo 50.000 posjetitelja. Okosnicu našeg SRC-a čine olimpijski i dječji bazen s uređenim okolišem i brojnim dodatnim sadržajima. Bazeni su, kao i cijeli kompleks, obnovljeni 2017. i 2018. godine te su opremljeni najmodernijim sustavom filtriranja i održavanja kvalitete vode, što u svakom trenutku osigurava vrhunsku kvalitetu na kupalištu. U 2018. godini izgrađen je i 55-metarski tobogan koji je namijenjen ljubiteljima adrenalina – objašnjava Vedran Kramarić, načelnik Općine Kneževi Vinogradi.

Prostor kupališta okružuju sportski tereni na kojima se posjetitelji mogu rekreirati igrajući košarku, rukomet, nogomet, tenis, odbojku na pijesku, zatim vježbati na street workout spravama, a nudi se i usluga iznajmljivanja bicikala, kanua za veslanje na ribnjaku, zorbing lopte za hodanje po vodi... Od 2017. godine sastavni dio SRC-a je i izletište – jezero s odmorištem za cikloturiste, pametnim klupama i sjenicama te uređenom stazom za šetnju i rekreaciju oko jezera.

Ugostiteljske usluge dostupne su u restoranu Panon i kušaonici vina i domaćih proizvoda lokalnih proizvođača. Sastavni dio ugostiteljskog objekta je i svečana sala Iris koja je 2017. godine adaptirana i moderno uređena te raspoloživa za organizaciju obilježavanja najvažnijih obiteljskih i poslovnih okupljanja. U 2018. godini zatvorena je zimska terasa koja je tijekom cijele godine ugodno mjesto za odmor i osvježenje. Na prostoru SRC-a dostupno je i dječje igralište pa je cijeli prostor osobito primjeren za obitelji s djecom.

– Ponosni smo na činjenicu da je na SRC-u stalno zaposleno dvadesetak osoba, dok se ta brojka u sezoni penje i na gotovo 40 osoba te je riječ u pravilu o našim mještanima – dodaje načelnik Kramarić.

Dvorana za tenis
Općina Kneževi Vinogradi, koja je vlasnik Sportsko-rekreacijskog centra, nastoji svake godine oplemeniti ponudu centra ulaganjem u nove sadržaje pa je tako i ove godine pripremila veliki projekt nastavka ulaganja u aktivni turizam na području Baranje, odnosno u svoj SRC.

– Riječ je o projektu vrijednom gotovo 50 milijuna kuna, kojim bi se izgradili novi sportski sadržaji, kao što su dvorana za tenis, fitness-centar, nogometni teren s umjetnom travom, rekreacijska zona na 2,5 hektara i tako dalje. Takav sadržaj, uz već postojeći, na jednom mjestu, ne postoji u ovom trenutku u istočnoj Hrvatskoj. Ako bude odobren od Ministarstva sporta i turizma, u bitnom će utjecati na daljnji razvoj ne samo turizma već i gospodarstva naše općine – zaključuje načelnik.
Ispunjeni svi preduvjeti za gradnju doma vatrenih Otklonjena i posljednja administrativna prepreka Sve je spremno, Velika Gorica postaje dom hrvatske nogometne reprezentacije 30 godina bez Dražena 45 košarkaških utakmica djevojčica i dječaka iz cijele Hrvatske i Europe Za vrijeme trajanja festivala u subotu i nedjelju ekoturistički i zabavni sadržaji Eko centra Zlatna Greda, kao što su veslanje kanuima, vožnja biciklima i električnim biciklima, bili su na raspolaganju posjetiteljima po festivalskim cijenama Zabava za posjetitelje u Općini Bilje Lovački susret i natjecanje u pripremi čobanca te vikend uz Čudesnu šumu