Izbornik
Naslovnica Općine
Zabava za posjetitelje u Općini Bilje

Lovački susret i natjecanje u pripremi čobanca te vikend uz Čudesnu šumu

Za vrijeme trajanja festivala u subotu i nedjelju ekoturistički i zabavni sadržaji Eko centra Zlatna Greda, kao što su veslanje kanuima, vožnja biciklima i električnim biciklima, bili su na raspolaganju posjetiteljima po festivalskim cijenama
Lovački susreti održani su u Vardarcu, a u Festival "Čudesna šuma" u Zlatnoj Gredi

Dvije zanimljive manifestacije održane su proteklog vikenda u Općini Bilje i privukle brojne posjetitelje koji su jedva dočekali stabilnije i ljepše vrijeme nakon niza tmurnih dana popraćenih kišom.

Lovački trofeji
Lovačko društvo "Vepar" iz Vardarca u suradnji s TZO Bilje – Kopački rit i Općinom Bilje organiziralo je treće po redu Lovačke susrete koji su održani u subotu u Lovačkom domu u Vardarcu.

Manifestacija je, zahvaljujući prezentaciji lovačkih trofeja i pripremi lovačkih gastronomskih specijaliteta, okupila brojne lovce i njihove goste.

Centralni dio manifestacije bilo je natjecanje u pripremi lovačkog čobanca. Osigurane su nagrade za najuspješnije natjecatelje: pehari, ručno izrađen nož, poklon-bonovi u restoranima Citadela i Darocz, izlasci u lov na divlju svinju i predatore uz pratnju stručnog vodiča te servis oružja u ovlaštenom servisu.

Na manifestaciji su dodijeljena lovačka odlikovanja Hrvatskog lovačkog saveza te medalje za kapitalne trofeje ostvarene u lovnoj godini 2022./2023. na području Lovnog ureda Baranja.

Uzbudljiv šumski vikend u prirodi ponudio je, pak, festival "Čudesna šuma" u subotu od 16 sati, a lokacija je bila Zlatna Greda - Kuća u prirodi.

– Ovo je drugi po redu festival u koji ćete se ponovno zaljubiti, a realizira se u sklopu projekta prekogranične suradnje Hrvatska-Mađarska "Hidden landscape" koji se provodi u partnerstvu Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Nacionalnog parka Dunav-Drava, Hrvatskih šuma i Općine Bilje. U prirodi je sve ljepše pa tako i doživljaj festivala. Koncerti, dobra hrana, umjetničke instalacije, predstave za djecu, ambijentalna rasvjeta i čudesna Čudesna šuma – poručili su organizatori.

Za vrijeme trajanja festivala u subotu i nedjelju ekoturistički i zabavni sadržaji Eko centra Zlatna Greda, kao što su veslanje kanuima, vožnja biciklima i električnim biciklima, bili su na raspolaganju posjetiteljima po festivalskim cijenama.

Na festivalskom su programu STEAM radionica za djecu, kao i dječja predstava "Bajke... i još nešto" u izvedbi Kazališta Virovitica, namijenjena mališanima u dobi od četiri do deset godina. Predstavu čine tri vrlo zanimljive i dinamične priče koje govore o istinskim vrijednostima, sreći, prijateljstvu, dobroti i ljubavi. Temeljena je isključivo na pričama iz hrvatske narodne predaje i namijenjena je upravo djeci predškolske i školske dobi.

Besplatan ulaz na festival
Za glazbeni dio pobrinuli su se Yogi Lonich Trio i DJ Brka. Predstava "Bajke … i još nešto" autorski je projekt Sare Lustig i Gorana Vučka.

Ulaz na festival "Čudesna šuma" bio je besplatan.

Imanje bana Jelačića pretvorit će se u pozornicu iz 19. stoljeća, a sve posjetitelje dočekat će ban Jelačić i grofica Sofija Dani Jelačića postali su sinonim za najzabavniji vikend u Novim dvorima Ban fun fest od 19. do 21. svibnja uz radionice, Paint & Wine, svirke... TRODNEVNI SPEKTAKL NA OTVORENOM Cirkuske ulične predstave namijenjene su publici svih dobnih skupina, a održavat će se u parku oko Muzeja Samobor i na Trgu kralja Tomislava. Radionice su u subotu i nedjelju od 14 do 17 sati u parku iza muzeja Dvanaesto izdanje cirkuskog uličnog festivala u Samoboru Vikend na festivalu cirkusa uz predstave, hula-hup, kabaret i žonglere Međunarodni festival u Africi Srebro filmu koji promovira Virovitičko-podravsku županiju