Izbornik
Naslovnica Županije
Za provedbu javnog poziva u županijskom su proračunu predviđene 233 tisuće eura

Potpore poduzetnicima za pokretanje, razvoj i unapređenje posla

PRIJAVE za dodjelu potpore primat će se od 22. svibnja do iskorištenja raspoloživih sredstava, a najkasnije do 15. studenog
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Cilj je poticanje digitalne transformacije poslovanja malih i srednjih poduzeća u županiji povećanjem ulaganja u digitalne alate i opremu kojima će se osigurati poboljšanje postojećih poslovnih procesa

Brodsko-posavska županija raspisala je javni poziv za dodjelu potpore male vrijednosti za pokretanje, razvoj i unapređenje poslovanja poduzetnika. Sredstva za provedbu projekta planirana su u županijskom proračunu kao subvencije poduzetnicima i obrtnicima u ukupnom iznosu od 233 tisuće eura.

Cilj javnog poziva je poticanje razvoja konkurentnog i inovativnog malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva, tehnološko unapređenje i digitalna tranzicija, odnosno digitalna transformacija poslovanja malih i srednjih poduzeća u županiji povećanjem ulaganja u digitalne alate i opremu kojima će se osigurati uvođenje novih, odnosno poboljšanje postojećih poslovnih procesa.

Potpore će biti dodijeljene za ulaganja u pokretanje, razvoj i unapređenje poslovanja s ciljem podizanja razine kvalitete, produktivnosti ili konkurentnosti gospodarstva, održavanja ili povećanja razine zapošljavanja, odnosno s ciljem ostvarenja strateških ciljeva utvrđenih Planom razvoja Brodsko-posavske županije za razdoblje 2021. – 2027. godine.

Minimalan iznos ukupno prihvatljivih troškova projekta za prijavitelja čija je osnovna djelatnost i izvršeno ulaganje u prerađivačku industriju je 1330 eura, a za prijavitelja čija je osnovna djelatnost i izvršeno ulaganje u ostale djelatnosti 665 eura.

Prijave za dodjelu potpore s potrebnom dokumentacijom podnose se poštom ili se osobno predaju u pisarnici Brodsko-posavske županije.

Prijave će biti zaprimane od 22. svibnja do iskorištenja raspoloživih sredstava, a najkasnije do 15. studenog 2023. 

Narodna knjižnica Za obnovu dječjeg odjela 863.739,50 eura Odluku kojom se utvrđuje urbano područje Osijek kao područje u kojem će se provoditi ITU mehanizam u razdoblju 2021. - 2027. proteklog je tjedna osječkom gradonačelniku Ivanu Radiću uručio ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić Urbana agenda za RH do 2030. Obnova tržnice, kompleksa Gradski vrt i uređenje Tvrđe KORISTIT će se za nastavu informatike, razrednu nastavu te za razne edukacije, konferencije i druge aktivnosti Prva digitalna učionica otvorena u sklopu bjelovarske 1. osnovne škole Laptopi, inovativne stolice, sustav za videokonferencije, pametna ploča, LCD monitori...