Izbornik
Naslovnica Gradovi
Prva digitalna učionica otvorena u sklopu bjelovarske 1. osnovne škole

Laptopi, inovativne stolice, sustav za videokonferencije, pametna ploča, LCD monitori...

KORISTIT će se za nastavu informatike, razrednu nastavu te za razne edukacije, konferencije i druge aktivnosti
Foto: Bjelovar
Koristit će se za nastavu informatike, razrednu nastavu te za razne edukacije, konferencije i druge aktivnosti

U sklopu bjelovarske 1. osnovne škole otvorena je digitalna učionica budućnosti, prva takva za osnovnoškolce u Hrvatskoj. Učionica, među ostalim, ima 23 suvremena Chromebook laptopa za učenike i jedan za učitelja, suvremen pisač i sustav za videokonferencije, 23 posebno osmišljena inovativna stolca, interaktivni ekran, odnosno pametnu ploču, LCD monitor... Koristit će se za nastavu informatike, razrednu nastavu te za razne edukacije, konferencije i druge aktivnosti.

Sve je stajalo oko 35 tisuća eura, od čega je Grad Bjelovar dao 23 tisuće, škola šest tisuća, a isti je iznos dala i tvrtka Profil Klett. U uređenju učionice sudjelovali su i brojni sponzori, poput tvrtke Bjelin koja je donirala parket.

Gradonačelnik Dario Hrebak izrazio je želju da svaka bjelovarska osnovna škola ima jednu takvu učionicu, koja će, siguran je, s vremenom profilirati i osposobiti dio učenika za bavljenje IT-jem, što je danas itekako potrebno.

– Uvijek podržavamo dobre projekte, a digitalizaciju podržavamo i u osnovnim školama, ne samo na Veleučilištu – rekao je bjelovarski gradonačelnik napomenuvši da bi takvu digitalnu učionicu trebala imati svaka škola u Hrvatskoj.

U središnjem dijelu privremenog azila biti smješteno pet modularnih objekata za osoblje i administraciju, ured, ambulantu, prijem, pregled i njegu životinja, skladište hrane, pranje posuđa i rublja te kontejner za smještaj elektroopreme Montažni objekt U privremenom azilu bit će smješteno 60 životinja Gradonačelnik Zvonimir Novosel obišao je i Pavlovčane, Breznik Plešivički, Gornju Reku, Plešivicu, Vranov Dol i Prilipje te porazgovarao s tamošnjim mještanima o radovima koji su u tijeku. Radovi vrijedni više od 9 milijuna eura Veliko ulaganje: U tri mjeseca sanirat će se 80 prometnica Urednica programa festivala Ivana Šojat rekla je da program ima 55 vrsta sadržaja, za odrasle i djecu U osječkoj dvorani Gradski vrt od 24. do 28. svibnja Pisci, nove i stare knjige te radionice na Panonskom festivalu knjige