Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
ZDRAVA HRANA VAŠ IZBOR

Ekosajam je prilika za prikupljanje informacija i budućih kontakata

Foto: Čazma
- Ekosajam već je manifestacija koja se odlično uklapa u smjer u kojem želimo ići, a to je ekološka poljoprivreda i zeleni turizam – poručuje čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak

Grad Čazma već je sedmu godinu domaćin ekosajma pod motom “Zdrava hrana, vaš izbor” – koji organizira udruga Eko Čazma. Sajam okuplja proizvođače ekoloških proizvoda iz cijele Hrvatske.

Riječ je o manifestaciji koja promovira zdravu hranu i zdrav način života, a u zadnjih par godina i životni stil bez uporabe plastike.

Dosadašnji interes za izlaganje na ekosajmu u Čazmi pokazali su proizvođači od primorja do kontinenta.

– Ekosajam je prilika za cijeli ovaj kraj jer na njemu naši građani mogu sudjelovati kao izlagači ili kupci te prikupiti mnogo zanimljivih informacija i kontakata za eventualno buduće poslovanje, pogotovo vlasnici OPG-ova. Ekosajam već je tradicionalna manifestacija koja se odlično uklapa u smjer u kojem želimo ići, a to je ekološka poljoprivreda i zeleni turizam, baš ono što promoviramo projektom Čazma Natura – poručio je gradonačelnik Dinko Pirak.

Grad Čazma i Bjelovarsko-bilogorska županija pokrovitelji su ovogodišnjeg ekosajma, a organizacijski pomaže Turistička zajednica grada Čazme.

Tijekom čitavog vikenda na ekosajmu izmjenjivali su se posjetitelji koji su mogli uživati u bogatoj ponudi, dok su za zabavni dio programa bili zaduženi Klapa Rišpet, Druga dimenzija, Šliper band i Grupa Hobi. Iako se manifestacija neko vrijeme nije održavala, brojnost izlagača i posjetitelja dokazala je još jednom koliko su ekološki proizvodi u Hrvatskoj traženi.