Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
na poziv Ministarstva vanjskih i europskih poslova

Europsku prijestolnicu kulture - Rijeku posjetilo 40-ak novinara svjetskih medija

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Program Rijeke 2020 će uključivati više od 600 događaja za sve generacije – od izložbi ranih radova Gustava Klimta "Nepoznati Klimt: ljubav, smrt, ekstaza" te "Balthazargrada" kao prve velike izložbe posvećene profesoru Balthazaru, preko nastupa opernih zvijezda Karite Mattile i Eline Garanče...

Rijeku,  Europsku prijestolnicu kulture (EPK) u 2020. je, na poziv Ministarstva vanjskih i europskih poslova, posjetilo više od 40 stranih novinara, koji rade za neke od najutjecajnijih svjetskih medija poput New York Timesa, The Guardiana, Radio Francea, AFP-a, FAZ-a, Timesa, Daily Telegrapha, Euronewsa.

TRADICIJA KOJA TRAJE I VESELI MNOGE Najavljen program posebnog izdanja Riječkog karnevala

Kako su  izvijestili su iz tvrtke Rijeka 2020., u Hrvatskoj je od 8. do 12. siječnja boravilo šezdesetak međunarodnih novinara iz Bruxellesa, u sklopu posjeta predstavnika medija državi predsjedateljici na početku predsjedanja Vijećem Europske unije. Hrvatska od siječnja prvi put predsjeda Vijećem Europske unije, a tim predsjedanjem istaknut će se hrvatski doprinos djelovanju i razvoju EU. To je, ističu iz Rijeka 2020, i prilika za dodatnu vidljivost Rijeke i projekta EPK-a.

Novinari su pokazali veliki interes za EPK projekt, pa je njih nešto više od 40 posjetilo Rijeku, u kojoj će svečanim otvorenjem u riječkoj luci  1. veljače biti obilježen početak razdoblja u kojoj će nositi prestižnu titulu EPK.

U Rijeci su s novinarima bili i veleposlanik i načelnik Sektora predsjedanja EU 2020 Gordan Markotić, voditelj Službe za komunikacije i kulturne aktivnosti Sanjin Soldatić, zamjenica voditelja Službe za komunikacije i kulturne aktivnosti Željana Mićić Knežević te četveročlani medijski tim Stalnog predstavništva Ministarstva vanjskih poslova u Bruxellesu.

PREKRASNE U Rijeci postavljene jaslice na pet kvadratnih metara s preko 300 elemenata

Kako navode iz Rijeka 2020, delegaciju novinara je u jutarnjim satima u najvećem kulturnom gradilištu u Hrvatskoj, nekadašnjem tvorničkom kompleksu Rikard Benčić, a budućem Art kvartu, dočekao pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar.

Nakon razgledavanja buduće Dječje kuće i Gradske knjižnice te obilaska Palače šećera i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, predstavnici medija uputili su se u RiHub, gdje im je direktorica partnerstva i komunikacija Rijeke 2020 Irena Kregar Šegota predstavila program riječke Europske prijestolnice kulture.

humanitarna akcija Tisuću kuglica dobrih želja čeka svoje vlasnike

Program Rijeke 2020 će uključivati više od 600 događaja za sve generacije – od izložbi ranih radova Gustava Klimta "Nepoznati Klimt: ljubav, smrt, ekstaza" te "Balthazargrada" kao prve velike izložbe posvećene profesoru Balthazaru, preko nastupa opernih zvijezda Karite Mattile i Eline Garanče, festivala svjetske kazališne atrakcije "Needcompany", pa do rock koncerta grupe "Compressorhead" sastavljene od robota koji uživo sviraju prave instrumente.