Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
U jaskanskom kraju neće manjkati degustacija, radionica, edukacije i zabave

Festival pjenušaca i jagoda, a potom i Dani vina u Jastrebarskom

1/2
Foto: Jastrebarsko
Naglasak je na vrhunskoj ponudi vina jaskanskih vinara koja će biti popraćena vinskim sadržajem

Na samom ulazu u Jastrebarsko niknuo je vinograd kao simbol bogate vinarske i vinogradarske tradicije jaskanskog kraja. Zajedno s gradonačelnikom Zvonimirom Novoselom i suradnicima, vinograd su posadili vinari i predstavnici tvrtke Plešivičko  vinogorje. Svojevrsna je to najava Festivala pjenušaca i jagoda koji će se održati 28. i 29. svibnja te Dana vina koji su na rasporedu  od 3. do 5. lipnja.

Šetnja vinogradom

Na Festivalu će se kušati pjenušci koje proizvode vinari Robert Braje, Dobra berba, Željko Gregorić, Ivančić-Griffin, Jagunić, Kolarić, Korak, Kurtalj, Sirovica, Šember i Tomac&Bajda, i to u dvorištima njihovih vinarija.

– Vinari vam pripremaju i pregršt iznenađenja poput šetnje vinogradom, radionica i glazbenog programa, pa smo sigurni da ćete se uz njihovo gostoprimstvo i bogat program zaljubiti u Plešivicu – kažu organizatori.

Od 3. do 5. lipnja perivoj dvorca Erdödy postat će novi dom najpoznatijoj jaskanskoj manifestaciji – Danima vina. Povoljne epidemiološke prilike omogućile su da se ona nakon dvije godine održi na otvorenom prostoru pa će moći nazočiti veći broj posjetitelja. Naglasak je, naravno, na vrhunskoj ponudi vina jaskanskih vinara koja će biti popraćena vinskim sadržajem – radionicama, degustacijama i edukacijama, no cjelodnevna zabava za cijelu obitelj ovdje je zajamčena.

Vina iz 13 vinarija

Posjetitelji će moći uživati u vinima 13 vinara, a to su Josip Braje, Robert Braje, Krešimir Ivančić, Željko Gregorić, Vinarija Jagunić, 
Franjo Kolarić, Podrum Mladina, Stjepan Sirovica, Damir Režek, Siniša Šoškić, Tomac & Bajda, Dobra berba i RJ Winery – napominju organizatori.