Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Otvoren 20. obrtnički sajam Istre

Flego: U obrtnicima prepoznajemo važnu kariku za daljnji rast i razvoj gospodarstva

Obrtnički sajam
Foto: Duško Marušić/PIXSELL/Ilustracija
Sajam je otvorila pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, koja je istaknula kako Vlada provodi niz mjera i aktivnosti u čijem su fokusu upravo poduzetnici i obrtnici

Na jubilarnom 20. obrtničkom sajmu Istre na pulskoj Karolini se od četvrtka do nedjelje, 15. listopada predstavlja oko 130 izlagača, a u okviru sajma održat će se i Prvi dani energetske učinkovitosti. 

Na 873 četvorna metra natkrivenog te 685 metara otvorenog izlagačkog prostora uz ostalo se predstavlja 50-ak obrta, 30-ak tvrtki, 20-ak obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava, a predstavit će se i komore, udruženja, zadruge i udruge.

Posjetitelji će na sajmu, uz gastro delicije, moći vidjeti široku ponudu proizvoda, od cvijeća preko čarapa i papuča, tekstila do proizvoda metalne i drvne galanterije, namještaja, keramike, itd. 

Sajam je otvorila pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, koja je istaknula kako Vlada provodi niz mjera i aktivnosti u čijem su fokusu upravo poduzetnici i obrtnici, a sve kako bi se olakšalo poslovanje poduzetnika.

"S jedne strane, nastojimo olakšati uvjete poslovanja, a s druge strane, radimo sve da učinimo uvjete financiranja zaista prihvatljivim i dostupnim za naše poduzetnike", rekla je Mandac, ističući kako su samo u nekoliko godina značajno smanjene kamatne stope na krediti za poduzetnike. Izrazila je zadovoljstvo interesom poduzetnika za kreditima što znači i "rast i razvoj gospodarstva, rast proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta". 

Ustvrdivši kako svake godine sajam okuplja veliki broj obrtnika iz gotovo svih hrvatskih županija, predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutin Ranogajec istaknuo je kako HOK potiče nastupe svojih članova na sajmovima, jer "ništa ne može zamijeniti neposredni kontakt s obrtnicima". 

Istarski župan Valter Flego naglasio je kako je obrtništvo ostalo najvitalniji dio gospodarstva. "Istarska županija u obrtnicima prepoznaje važnu kariku za daljnji rast i razvoj gospodarstva, jer upravo oni našem gospodarstvu pružaju dodanu vrijednost i dugoročni prosperitet", poručio je Flego.

U sklopu 20. obrtničkog sajma Istre održat će se i Prvi dani energetske učinkovitosti, kojima Županijska gospodarska komora, kao partner, želi potaknuti suradnju i razmjenu znanja u segmentu energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije te omogućiti predstavljanje proizvođača i pružatelja usluga kvalitetnih i inovativnih proizvoda.