Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
POTPORA PROGRAMIMA

Fond gradskog natječaja 550.000 kuna

Vinkovci
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Rok za podnošenje prijedloga programa ili projekata je 22. veljače

Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Vinkovaca raspisao je natječaj za potporu programima i projektima u području socijalne i zdravstvene skrbi, humanitarnog djelovanja i udruga proisteklih iz Domovinskog rata za 2021. godinu. Andrea Vinković, pročelnica ovoga Upravnog odjela, rekla je da je natječaj upućen udrugama proisteklim iz Domovinskoga rata, ustanovama, zakladama te drugim pravnim osobama.

RADOVI NA ADAPTACIJI STAROG DIJELA ŠKOLE U MIRKOVCIMA U dogradnju škole uloženo 17 milijuna kn

– Riječ je o širokom spektru aktivnosti za koje se mogu prijaviti programi i projekti u područjima humanitarnog djelovanja, socijalne i psihosocijalne skrbi o građanima, zaštite zdravlja građana te skrbi za stradalnike Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, zaštite digniteta i promicanja vrijednosti Domovinskog rata kao i poboljšanja kvalitete života sudionika i stradalnika Domovinskog rata – rekla je Vinković.

Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu iznosi tisuću kuna, a najveći iznos po pojedinom projektu je 100 tisuća kuna. Prema uvjetima natječaja svaka udruga može prijaviti i ugovoriti najviše 2 programa ili projekta, a ista udruga može biti partner na više programa ili projekata prijavljenih na natječaj. Epidemija koronavirusa i sve što je ona donijela u svakodnevnom životu prošle godine rezultiralo je umanjenjem sredstava za ovu namjenu tako da je za programe 37 udruga raspoređeno ukupno 383 tisuća kuna. Ove godine za natječaj je planiran fond od 550 tisuća kuna. Rok za podnošenje prijedloga programa ili projekata je 22. veljače.