Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
RADOVI NA ADAPTACIJI STAROG DIJELA ŠKOLE U MIRKOVCIMA

U dogradnju škole uloženo 17 milijuna kn

Foto: Grad Vinkovci
U Vinkovcima je potpisan Ugovor o izradi projektnotehničke dokumentacije za taj važni projekt

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić sa suradnicima posjetio je osnovnu školu u gradskoj četvrti Mirkovci gdje su u tijeku radovi na adaptaciji staroga dijela škole. Radovi napreduju, a u tome je pomoglo i vrijeme tijekom siječnja tako da je otvoren cijeli novi dio škole.

Potpisan Ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije Započinje obnova postojećeg toplinskog sustava grijanja vrijednog 36 milijuna kuna

– Trenutačno je u tijeku obnova kompletnog starog dijela i škola će konačno dobiti onu dimenziju koju treba imati. U tempu obnove škola i vrtića koji smo si uzeli, ovo je već treća škola koja će dobiti jedno sasvim novo lice i nadamo se da će i učenici i nastavnici uživati u jednom ovako lijepom prostoru. Do sada u dogradnju i obnovu škole u Mirkovcima uloženo je gotovo 17 milijuna kuna, a kako bi se radovi ubrzali stiglo je i dodatnih 500 tisuća kuna – rekao je Bosančić.

Najavio je kako se sljedeća školska godina očekuje u kompletno novom prostoru, a onda preostaje još uređenje vanjskih sportskih igrališta i izgradnja školske sportske dvorane. Poslije toga se gradska uprava, kako je najavio Bosančić, može okrenuti ostalim školama u gradu.

– Prioritet je svakako osnovna škola u Novom Selu gdje moramo graditi kompletno novu zgradu. Sve je pripremljeno i očekujemo vrlo brzo izvor financiranja i da krenemo u tom smjeru. Također tu je i nadogradnja treće i četvrte škole koje moraju ići prema jednosmjenskom radu u budućem razdoblju. Na kraju naš je cilj da sva djeca u osnovnim školama imaju jedan zdravi kuhani obrok pa ćemo tome prilagođavati i školske kuhinje i to želimo što prije napraviti, a druga etapa nam je da svi budu u jednoj smjeni te da imaju produženi boravak – rekao je Bosančić.