Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Dogovorena ulaganja vrijedna desetine milijuna kuna

Fondovima EU financirat će se obrazovno-razvojni centar Vinkovci i energetski učinkovit sustav grijanja

Foto: Grad Vinkovci
Realizacijom ovih dvaju razvojnih projekata poboljšat će se životni standarda građana – rekao je gradonačelnik Bosančić

Posljednja sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, koja je održana u Našicama, ostat će u lijepom sjećanju predstavnicima Grada Vinkovaca s obzirom na vrijednost izdvojenih sredstava koja će biti uložena kroz razne projekte. Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić podsjetio je kako je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković na 11. sjednici Savjeta potpisao dodatak razvojnog sporazuma ukupne vrijednosti 10,7 milijardi kuna.

Vinkovci PRVENSTVO U STRELJAŠTVU Vinkovčani prvaci Hrvatske

Obnova Mađarske škole

Tim je projektom obuhvaćeno je 38 novih razvojnih i strateških projekata sufinanciranih iz fondova EU. U dodatak razvojnog sporazuma uključena su i dva projekta Grada Vinkovaca: “Obrazovno-razvojni centar Vinkovci” i “Suvremeni energetsko učinkovit toplinski sustav grijanja u gradu Vinkovcima”.

– Ovo je još jedan primjer kako se suradnjom Grada Vinkovaca, Razvojne agencije Vukovarsko – srijemske županije i VIA Vinkovci radi na strateškoj viziji razvoja Vinkovaca čime će se doprinijeti poboljšanju životnog standarda svih građana. Ova dva projekta vrijedna su 73,5 milijuna kuna – rekao je Bosančić.

Pojasnio je da je „Obrazovno-razvojni centar Vinkovci“ projekt procijenjene ukupne vrijednosti 37,5 milijuna kuna, a obuhvaća radove rekonstrukcije tzv. Mađarske škole. Trenutačno je u tijeku provedba projekta “Izrada projektno-tehničke dokumentacije” sufinancirana sredstvima Tehničke pomoći Operativnog programa Konkurentnosti i kohezije 2014.-2020. godine za sufinanciranje pripreme strateških projekata regionalnoga razvoja u Slavoniji, Baranji i Srijemu, koja će osigurati početne inpute za samu daljnju realizaciju rekonstrukcije. Inače, “Mađarska škola” sagrađena je krajem 19. stoljeća u secesijskom stilu u vrijeme Austro-Ugarske Monarhije. Kroz povijest se koristila u razne svrhe, a danas je to kulturno dobro koje će objediniti obrazovne, kulturne i društvene programe te postati mjesto susreta povijesti, sadašnjosti i budućnosti.

Počinje druga faza projekta Zaželi - programa zapošljavanja žena POČINJE DRUGA FAZA Posao je dobilo pedeset Vinkovčanki koje će se brinuti o tristo sugrađana

Projekt umirovljenika

Projekt “Suvremeni energetsko učinkovit toplinski sustav grijanja u gradu Vinkovcima” ukupne procijenjene vrijednosti 36 milijuna kuna obuhvaća gradnju jedne nove i modernizaciju pet postojećih kotlovnica i pripadajućih toplovoda. Trenutno je također u tijeku provedba projekta “Izrada projektno-tehničke dokumentacije suvremenog energetsko učinkovitog toplinskog sustava grijanja”. Kako kaže Bosančić, realizacijom projekta će se smanjiti toplinski gubici te emisije CO2, smanjiti troškovi grijanja i troškovi održavanja te samim time i poboljšati kvaliteta života građana.

– Realizacija ovih dvaju razvojnih projekata korak je naprijed u strateškoj viziji razvoja Grada čime će se doprinijeti poboljšanju životnog standarda građana – rekao je Bosančić. Gradska udruga umirovljenika grada potpisala je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za provedbu projekta “Aktivni u starosti”. Ukupna vrijednost projekta iznosi više od milijun kuna, a provodit će se tijekom 24 mjeseca. Projektom će biti obuhvaćeno 250 umirovljenika kojima će biti omogućeno uključivanje i sudjelovanje u što većem broju aktivnosti, a na 24 mjeseca zaposlit će se još tri osobe