Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
SREDIŠNJI TRG U KOPRIVNICI

Fontana, klupe, drveće, biciklističke i pješačke staze na novom Zrinskom trgu, obnova vrijedna 10 milijuna kn

1/3
Foto: Info projektni studio
Na javnom natječaju pobijedio je rad projektnog tima NFO u sastavu Maja Bencetić, Frane Dumandžić, Kata Marunica, Nenad Ravnić, Andrea Šandrk, Roko Šarić, Karla Tavić i Filip Vidović

Predstavljeno je nagrađeno idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje temeljite obnove središnjega Zrinskog trga u Koprivnici, koji će dobiti posve novo ruho. Na javnom natječaju pobijedio je rad projektnog tima NFO u sastavu Maja Bencetić, Frane Dumandžić, Kata Marunica, Nenad Ravnić, Andrea Šandrk, Roko Šarić, Karla Tavić i Filip Vidović.

Traži se izvođač radova Uskoro kreće obnova Doma za starije osobe u Bjelovaru vrijedna 14 milijuna kuna

Upravo je njihovo rješenje stručno povjerenstvo na čelu s uglednim hrvatskim arhitektom Hrvojem Njirićem proglasilo najboljim. Vrijednost temeljite rekonstrukcije Zrinskog trga iznosi najmanje deset milijuna kuna, procijenili su u Gradskoj upravi. Idejna rješenja i glavni projekti ukupno će stajati oko 1,2 milijuna kuna. Obje su cijene s PDV-om. No u Gradu podsjećaju na to da planirani troškovi obuhvaćaju samo zahvate na Zrinskom trgu, ali ne i na kontaktima s Florijanskim i Jelačićevim trgom te Nemčićevom ulicom. Idejno rješenje obuhvatilo je i te zone, ali po svoj prilici neće se odmah ići i u taj zahvat.

Foto: Info projektni studio

Nakon predstavljanja idejnog rješenja slijedi natječaj za izradu građevinskih i izvedbenih projekata koji bi trebali biti dovršeni do ljeta iduće godine. Radovi na obnovi Zrinskog trga mogli bi početi do kraja 2020. godine, procjenjuju u Gradskoj upravi.

Iz objavljenog idejnog rješenja može se vidjeti kako nestaje rondela ispred gradske vijećnice, a na njezinom mjestu gradit će se velika fontana. Neće više biti ni uzdignutih cvjetnjaka prema parku. Umjesto njih, niknut će drveće i bit će postavljene klupe.

Longin i Dukić obišli novu šetnicu u Jazinama Župan: Ovo je konkretan primjer sinergije

Trg će vizualno biti presječen dvjema stazama: biciklističkom koja ide uz terase prema tržnici i pješačkom koja ide od sadašnjega kioska prema Jelačićevu trgu. Ni kioska tamo više neće biti. Na početku trga, blizu sadašnje fontane, gradit će se amfiteatar ukopan u tlo s malom pozornicom i klupama za sjedenje.