Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Longin i Dukić obišli novu šetnicu u Jazinama

Župan: Ovo je konkretan primjer sinergije

1/2
Foto: Zadarska županija
Gradonačelnik i župan obišli su i novu punionicu električnih automobila koja je postavljena na javnom parkiralištu na Obali kneza Branimira

Zadarski župan Božidar Longin i gradonačelnik Zadra Branko Dukić u pratnji ravnatelja Županijske lučke uprave Davora Škibole obišli su novouređenu uvalu Jazine. Nositelj projekta bio je ŽLU Zadar, ukupna investicija u završnu fazu rekonstrukcije obale u luci otvorenoj za javni promet Jazine u Zadru iznosi 6,2 milijuna kuna, dok je cjelokupan projekt vrijedan 21 milijun kuna. Projekt je financiran sredstvima Županijske lučke uprave, Zadarske županije, Grada Zadra te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

RIJEKA Akcija uljepšavanja platoa Robne kuće Gornja Vežica

– Ovo je konkretan primjer kvalitetne sinergije Grada Zadra, Županije i resornog ministarstva jer smo zajedničkim ulaganjem dobili jednu modernu, reprezentativnu šetnicu. Moram također istaknuti, kako Županijska lučka uprava Zadar samo u ovoj godini ulaže u projekte lučke infrastrukture gotovo 38 milijuna kuna, i to u čak 23 luke kojima upravlja, a svi ti projekti rade se u suradnji s lokalnom zajednicom, Županijom i nadležnim ministarstvom – naglasio je župan Longin.

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić osvrnuo se i na vraćanje palmi u uvalu Jazine.

Foto: Zadarska županija

– Palme su tu, na mjestu na kojemu su i bile, a uskoro ćemo dobiti i novi zeleni pojas uzduž čitavog dijela obnovljenog obalnog zida i šetnice, jer ovaj dio šetnice mora biti reprezentativan. Možda i jesmo zbog ovog zelenog pojasa izgubili nekoliko parkirališnih mjesta, ali ovo je ipak ponajprije javni prostor koji povezuje predivnu šetnicu uz čitavu uvalu Jazine – istaknuo je Dukić.

Gradonačelnik i župan obišli su i novu punionicu električnih automobila na Branimirovoj obali. ELEN punionica četvrta je e-punionica na području grada, a šesta u županiji. Postavljena je na javnom parkiralištu na Obali kneza Branimira gdje su za potrebe punjenja vozila osigurana dva parkirališna mjesta.