Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Traži se izvođač radova

Uskoro kreće obnova Doma za starije osobe u Bjelovaru vrijedna 14 milijuna kuna

1/4
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Dom za starije osobe u Bjelovaru otvoren je prije 30 godina

Još jedna investicija Bjelovarsko-bilogorske županije na području grada Bjelovara uskoro će u realizaciju, a riječ je o kompletnoj energetskoj obnovi Doma za starije osobe, projektu vrijednom 14 milijuna kuna za koji je u tijeku natječaj za izvođača radova.

U hostelu Karlovac svake godine odmara se sve više gostiju Hostel Karlovac do sljedećeg ljeta imat će novu kuhinju i tri nova apartmana

Prvi je to ozbiljniji zahvat obnove Doma za starije osobe u Bjelovaru od njegovog otvorenja prije trideset godina. Donijet će to novi standard življenja i ugodniji boravak za 260 korisnika Doma, ali i 76 zaposlenika. Posljednjih trideset godina bjelovarski Dom za starije osobe pruža usluge stanovanja, prehrane, njege i brige o zdravlju za naše građane treće životne dobi.  Inače, ovo je najveća investicija u županiji kada je riječ o energetskoj obnovi nekog objekta u školstvu i zdravstvu, a naša županija na drugom je mjestu na ljestvici svih hrvatskih županija kada govorimo o povlačenju europskih sredstava za energetsku obnovu putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija

Uz projekt temeljite obnove Doma za starije osobe u Bjelovaru, Bjelovarsko-bilogorska županija provodi u partnerskom odnosu sa svojim ustanovama još niz projekata na području grada Bjelovara, poput gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, energetske obnove bolnice ili pak gradnje nove zgrade glazbene škole Vatroslava Lisinskog, a riječ je o projektima ukupno vrijednima 400 milijuna kuna.