Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Velikogorički vatrogasci na jedan dan otvorili vrata postaje

Gasili požare, letjeli u kanaderu, družili se sa Spidermanom

Foto: VELIKA GORICA Gasili "požare", letjeli u kanaderu i postali vatrogasci na jedan dan! JVP otvorila svoja vrata i oduševila građane

Javna vatrogasna postrojba otvorila je svoja vrata pod geslom "Postani vatrogasac na jedan dan". Mnogi su građani poželjeli biti vatrogasci, među njima je najviše bilo onih najmlađih, a upravo za njih ovaj je dan bio organiziran do posljednjeg detalja. Vatrogasci su pripremili brojne vatrogasne igre za mališane, koji su se tako mogli okušati u "gašenju požara" šmrkom ili se pak spustiti spusnicom kao pravi vatrogasac, popeti se i razgledati vatrogasna vozila svih vrsta, a razveselio ih je i Spiderman. Najatraktivnija, priznali su posjetitelji, bila im je vožnja kanaderom, koji su vatrogasci izradili specijalno za taj dan.

– Jako nam se sviđa sve što su vatrogasci organizirali, pogotovo što imaju ovaj kanader u kojem djeca mogu vidjeti kako je biti u njemu. Doći ćemo i drugi put – kazala je Ana, koja je sa sinom i suprugom na dan JVP-a stigla iz Zagreba.

Sve aktivnosti koje su vatrogasci priredili po reakcijama posjetitelja bile su pun pogodak jer su cijelog prijepodneva djeca doista uživala u dvorištu JVP-a.

– Mislim da smo pogodili što djeci treba i što im je zanimljivo, a i dalje ćemo se mi u organizaciji razvijati i dopunjavati u tom smjeru. Danas je jedinstven dan da naši mali sugrađani postanu vatrogasci na jedan dan, to smo im željeli omogućiti – kazao je zapovjednik JVP-a Ivica Maceković. Iako je vatrogastvo mališanima atraktivno od najranijih dana djetinjstva, vatrogasci se nizom programa koje provode po vrtićima i školama još više žele pridružiti najmlađoj populaciji kako bi ih podučili o opasnostima požara, mjerama zaštite i važnosti vatrogasnog poziva.

Uz Dane otvorenih vrata ove je godine održano natjecanje vatrogasaca VI. Fire Combat, III. Memorijal "Ivan Galeković Gale" u spomen na tragično preminuloga kolegu vatrogasca. Na natjecanju su sudjelovale 23 ekipe, u muškim i ženskim kategorijama. Memorijalu su se pridružili i vatrogasci iz Slovenije, a prvi put i oni iz BIH. Uz dvije ekipe JVP-a Velika Gorica sudjelovale su i ekipe iz DVD-a Buševec, DVD-a Buna i DVD-a Markuševec. 

storyeditor/2024-05-20/ackar-plenkovic.jpg Prvi dan Sabora Ačkar i Plenković najavili bolnicu u Velikoj Gorici Zainteresirani gradjani na Zrakoplovnom danu AirVG mogli su vidjeti zrakoplove Rafaleie tijekom letackom programa Manifestaciju su organizirali Velika Gorica i Međunarodna zračna luka Zagreb Velikogorički aeromiting okupio brojne zaljubljenike u zrakoplovstvo storyeditor/2024-05-20/VL-170524-3-foto1.jpg Iz Čičke Poljane do Velike Gorice preko rijeke Odre Novi most mještanima će skratiti put za dva kilometra