Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
TEŠKO STRADALA

Glazbena škola Sisak dobit će novi prostor u središtu grada

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Objekt sinagoge u kojem je do sada glazbena škola bila smještena vratit će se u prvobitno stanje i to će biti koncertna dvorana

Glazbena škola Sisak, teško stradala u potresu, dobit će novi prostor. Objekt sinagoge u kojem je do sada glazbena škola bila smještena vratit će se u prvobitno stanje i to će biti koncertna dvorana.

Naime, Glazbena škola Fran Lhotka Sisak smjestit će se u nekadašnju zgradu Policijske uprave sisačko-moslavačke u Rimskoj ulici u Sisku. Ta je zgrada dio kompleksa na koji se nastavljao zatvor, a cijeli je kompleks stradao u potresu te je nedavno predan Županiji koja će im izmijeniti svrhu. Za oba objekta pokrenut je postupak obnove.

– Objekt u kojemu se Glazbena škola nalazila prije potresa mora biti vraćen u prvobitno stanje. U prvobitnom stanju taj je objekt bez međukatnih konstrukcija, što znači da će on sada biti koncertna dvorana. Sisačko-moslavačka županija i grad Sisak dobit će reprezentativnu dvoranu, a učenici Glazbene škole pohađat će nastavu u objektu nasuprot parka na adresi Rimska ulica 19. I učenici Glazbene škole će biti tako zbrinuti, objekt u Rimskoj 19 uredit ćemo i dodati još sadržaja. Cijeli taj potez bit će kulturni centar Sisačko-moslavačke županije i naravno grada Siska – rekao je župan.

Projektom se u Rimskoj 19 planiraju i galerija, art caffe i mnogi drugi sadržaji.

BAČIĆ POSJETIO BANOVINU Zgrade za stradalnike u potresu gradit će se i u Sisku Osigurano 169.885 eura Županija dodijela stipendije za 100 učenika i 65 studenata ZAVRŠNI RADOVI Gospodarski centar OBŽ-a za snažniji razvoj istoka Hrvatske